Folk har börjat göra tänderna svarta med flit – därför är det riktigt dumt

Den här nya tandborstningstrenden ger oss en dålig eftersmak i munnen...


Kol har länge använts för en massa olika saker genom historien. Allt ifrån att bota förgiftningar, överdoser och för att få finare hy, skriver Independent.

Men den senaste trenden som involverar kol ger oss en riktigt dålig smak i munnen. Den senaste tiden har nämligen flera stora mode- och skönhetsbloggare börjat använda en form av kol – aktivt kol – för att bleka sina tänder.

Enligt vissa av dem ska den aktiva substansen i kolet bina sig med ämnen som färgar emaljen så som fläckar från kaffe, vin och cigaretter och ta bort dem för alltid.

Om du blandar ihop kolet med vatten tills det blir en pasta kan du sedan lägga det på din tandborste och borsta några minuter. Det må se ut som att dina tänder håller på att ruttna under tiden, men efteråt kommer du lämnas med en skinande vit tandrad.


Men det är inte så kul och praktiskt som det verkar, utan det är faktiskt ganska farligt. Enligt doktor Nigel Carter som jobbar på Oral Health Foundation så kan det gå riktigt illa.

– Det finns inga bevis på att kol har en blekande effekt på tänderna. Och den skillnad man ser kommer antagligen mer utav att kolet fungerar som ett slipmedel på tänderna. Men eftersom du då slipar ner dina tänder så slipar du även ner emaljen på tänderna. Vilket kan leda till betydligt större problem, säger han till Independent.

Tidigare i historien var aktivt kol blandat med honung en populär tandkräm, men enligt Carter kan denna blandning snabbt få tänderna att ruttna.

Så det är nog bäst att vi håller oss till de blekningsprodukter som är testade och godkända att använda av tandläkare, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att många skrivit att tandtråd ska vara helt onödigt, men det är inte hela sanningen.

/
/
Kol
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja prova det här?
Tack för din röst!