Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Röras konst visar de sjuka saker kvinnor får höra – varje dag

- 15/08/2016, 18:38
Röras starka bildserie om vardagssexism lämnar ingen oberörd.
1 av 3

Röras starka bildserie om vardagssexism lämnar ingen oberörd.

Instagram

2 av 3

3 av 3

Många kvinnor får dagligen höra rent sexistiska kommentarer, eller så får de bara små "hjälpsamma tips", vilket Röra visar på ett briljant sätt i sin konst.

Om du får höra skämt som att "kvinnor hör hemma i köket", "du borde inte klippt av dig håret killar gillar långt hår" och "vem har du klätt upp dig för?" så är du långt ifrån ensam, skriver Metro UK.

Något konstnären Röra Blue från Kalifornien vill visa med sin bildserie på Instagram som hon har döpt till "Handle with care", som betyder "Hantera varsamt".

Några av bilderna visar tydligt sexistiska kommentarer medan andra är mer subtila och kanske kan misstas mer som hjälpsamma tips eller råd, men som ändå är sexistiska.

– Vissa av sakerna har jag själv fått höra under mitt liv, andra är saker andra kvinnor fått höra och sedan delgett mig, berättar Röra.

Bilderna syftar till att fånga hur den moderna sexismen ser ut och vilken press den sätter på kvinnor enligt Röra.

Hon uppmuntrar också andra kvinnor att skriva sina egna upplevelser i kommentarerna för att kunna fortsätta projektet.

Och folk lyssnar. En person kommenterade "Med så där korta shorts är det som att du ber om att bli tagen på". En annan skrev: "Jag får höra det här hela tiden 'Du skulle få en pojkvän om du sparade ut ditt hår'. De tror att de hjälper mig. Jag säger inget. Mitt hår är inte till för dig – det är till för mig.", skriver Metro UK.

Kolla in Röras starka bilder här.

Nyheter24 har tidigare skrivit om klädjättens sexistiska barnreklam.

Har du fått höra någon av de här kommentarerna?