Aryanna och hennes pappa Eli var i Sydafrika och jagade vilda djur.
1 av 5
Aryanna och hennes pappa Eli var i Sydafrika och jagade vilda djur.
Tolvåringen dödade en zebra.
2 av 5
Tolvåringen dödade en zebra.
Och en giraff.
3 av 5
Och en giraff.
Sedan postade hon dessa bilder på Facebook.
4 av 5
Sedan postade hon dessa bilder på Facebook.
Nu har bilderna väckt otroligt starka reaktioner.
5 av 5
Nu har bilderna väckt otroligt starka reaktioner.

12-åring dödade zebra och giraff – skröt om det på Facebook

12-åringen och hennes pappa jagade vilda djur i Sydafrika, något hon stolt visade upp på Facebook. Nu möts hon av starka och arga reaktioner.


12-åriga Aryanna Gourdin och hennes pappa Eli åkte till Sydafrika för jaga vilda djur – något de båda njuter av och ser som en livsstil.

När de väl var på plats i Sydafrika postade Aryanna en bild på sin Facebook, som nu väckt otroligt starka reaktioner. Hon postade en bild på en död zebra, där hon själv poserar stolt. Till bilden skrev hon "En av mina drömfångster".


Aryanna har lagt ut flera bilder med döda djur på sin Facebook och nu kallar folk henne för mördare. Bilden på Zebran har fått tusentals kommentarer och folk är riktigt arga, vilket kanske inte är så konstigt.


Till ABC News berättar Aryanna varför hon postade bilden.

– Det är något som jag tycker är roligt och njuter av. Jag vill att människor ska se vad jag har upplevt, säger hon.

Efter den massiva kritiken gick hon ut med en lång text på sin Facebook där hon förklarar varför hon jagar – och varför andra inte ska se det som något negativt. Där skriver hon att professionella jägare behövs för att tjuvjägare ska försvinna och att det omsätter miljontals kronor – och sysselsätter tusentals i Sydafrika.

Men folk håller inte med. Även det inlägget möttes av starka reaktioner och flera kräver nu att hennes Facebooksida ska tas bort.

Aryanna postade sedan en till bild på sin Facebook där hon skrev "min senaste profilbild var väldigt upprörande för vissa och jag har lärt mig min läxa om vad jag ska lägga ut, jag ber om ursäkt". Men vad det va för bild? Jo, ännu en bild på ett dött djur, denna gång en död giraff.


Så om ursäkten var ironisk eller inte, ja det är oklart.

Men sluta med jagandet tänker hon inte göra, trots allt hat hon får.

– Jag är en jägare, oavsett vad folk säger till mig, jag kommer aldrig sluta, säger hon, skriver brittiska Metro.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.