Vad har bättre effekt än en arg lapp till en granne?
1 av 6
Vad har bättre effekt än en arg lapp till en granne? - Foto: Privat / Facebook montage
Ett gulligt brev från tre söta katter såklart!
2 av 6
Ett gulligt brev från tre söta katter såklart! - Foto: Privat
Den här lilla mumsarn trivs bra med att få inta dagens mål på farstubron.
3 av 6
Den här lilla mumsarn trivs bra med att få inta dagens mål på farstubron. - Foto: Privat
En söt liten rundlagd ekorre eller en vimsig katt?
4 av 6
En söt liten rundlagd ekorre eller en vimsig katt? - Foto: Privat
Vem vill inte ha ett brev från den här sötnosen?
5 av 6
Vem vill inte ha ett brev från den här sötnosen? - Foto: Privat
Katter och deras sovställningar. <3
6 av 6
Katter och deras sovställningar. <3 - Foto: Privat

Ulla var rädd att katterna skulle bli överkörda – nu hyllas hon för sitt underbara brev

Ingen blir glad av arga lappar från grannar. Fiffiga Ulla tänkte ett steg längre. Nu hyllas det fina brevet av rörda kattägare.


Ulla bor på en ö med sina älskade utekatter Leona, Lillan och Casimirri. Katterna är av det vimsiga slaget och virrar gärna runt lite, enligt Ulla.

Huset nära hennes stod länge tomt, men när en ny familj flyttade in visade det sig att den vuxna dottern i familjen var lite extra fartglad. Det oroade Ulla, med tanke på hennes katter som inte är så bra på att hålla sig undan från bilar i hög hastighet.

– Eftersom jag aldrig fick chans att tala med dem och de kanske inte visste om att vi har katter, så funderade jag på hur jag skulle informera dem om saken. Först tänkte jag knacka på, sen tänkte jag skriva ett rim, men sen när jag var ute på min löprunda kom jag på denna idé, säger Ulla till Nyheter24.

Idén var faktiskt smått briljant.

Hon bestämde sig nämligen för att skriva ett brev till de nya grannarna, från katterna. Arga lappar är vi ju alla bekanta med, men frågan är om de har så bra inverkan. Ulla tänkte att ett brev av mer humoristiskt och vänligt slag kanske kunde ge bättre resultat.

Såhär lyder det fina brevet från katterna:

Hej våra nyinflyttade grannar!

Vi är tre mycket vimsiga katter som bor i det röda huset vid stigen. Det som utmärker oss mest är att vi har väldigt dåligt trafikvett. Vi är vana vid att folk vet om att vi vimsar på och därmed kör ganska sakta och ser efter ifall vi får för oss att ligga mitt på vägen – bara för att asfalten är så himla varm och skön eller ifall lusten att tvätta sig i röven kommer på just mitt på vägen.

Oftast vet vi nog att man ska titta till både höger och vänster innan man går över vägen, för det har matte predikat om. Och att man måste gå på ena sidan av vägen om man absolut måste gå på vägen.

Men ibland måste man gå över till andra sidan – för där kan finnas en saftigare sork – och så plötsligt prasslar det till på andra sidan och då måste man gå zickzack över vägen tills man fångat den allra saftigaste sorken, som man sen går hem och visar för matte, som tycker att man är den allra duktigaste kissen i hela byn!


Ibland blir man dock hungrig på vägen och då äter man upp sorken mitt på vägen, trots att matte sagt att det är absolut aj, aj. Men är man vimsig så är man. Detta gäller speciellt mig, Casimirri, den ende sonen i familjen. Jag är en svartvit långhårig stilig herre, med en charmant plymsvans. Tydligen är jag inte så smart för matte brukar säga att jag har en hjärna som Nalle Puh.

Leona, min tvillingsyster, är brunvit och luddig och mjuk som en nykläckt kyckling. Hon har bara ätit hela vintern och de andra säger att hon kanske är lite rund. Själv påstår hon att det bara är fluff... Men man ska helst inte påpeka nåt om damers vikt.

Lillan är korthårig och vitfärgad och lite skygg av sig. Hon hålls oftast hemma. Men nog kan hon också yra på ibland. Tillsammans utgör vi alltså en fara i trafiken. Därför tänkte vi varna er. Vi försöker se upp för er, om ni försöker se upp för oss.

När vi var små hade vi reflexvästar, men nu har vi växt ur dem och Leona har tappat bort två stycken och med sitt ”fluff” skulle hon säkert inte rymmas in i nån väst mer... Men berätta det inte för henne. Då blir hon ledsen och måste få ost och sen blir det bara mer ”fluff”.


Vi önskar er allt gott i ert nya hem och hoppas vi kan bli goda vänner. Jag och Leona är mycket vänliga av oss. Lillan håller sig helst på avstånd och avvaktar. Vi har dock alla respekt för herr Svenssons stora hundar.

Katthälsningar från Casimirri, Leona & Lillan med familj i röda huset.

Det personliga och humoristiska brevet la hon sen ut i en stor Facebookgrupp för kattälskare, där det möttes av överväldigande positiv respons. Många andra kattägare blev inspirerade att skriva liknande brev för att skydda sina egna katter mot potentiella faror i bostadsområden.

– Nog är det är underligt att folk måste köra så fort i villaområden. Speciellt om de själva är kattägare. En katt kom springande framför min bil en morgon i juli då jag åkte på jobb. Som tur var hann jag väja, men jag var skärrad hela dagen, säger Ulla.


Grannarna som mottog brevet har inte svarat eller kommenterat det än, men Ulla märker att dottern i familjen kör betydligt mer varsamt nu.

– Jag vill inget hellre än att rädda katter från att bli offer i trafiken och om jag kan bidra till det, så får andra mycket gärna inspireras av min text, säger Ulla till Nyheter24.

Hennes inlägg har nu gillats av hundratals personer och fått stor spridning. Förhoppningsvis kan hennes smarta kattbrev komma till både glädje och nytta för många andra kattägare och bilförare med lite väl mycket tryck på gasen.

Bildkälla

Någon annan som tar nätet med storm, är jättekatten Samson, som är stor som ett förskolebarn och alldeles ljuvligt söt.

/
Vill du också ha en katt som brevkompis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

1 timme sedan
Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

1 timme sedan
Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

1 timme sedan
Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

1 timme sedan
Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.