Jerrys svar till homofobiska kunden hyllas: "Honey, jag klipper inte folk med..."

Ingen ska behöva utstå hat och homofobi på jobbet. Jerrys briljanta svar till kunden i frisersalongen har hyllats över hela nätet.


Jerry Ahlqvist, 28 år, hade bara hunnit bo och arbeta i Piteå i tre veckor när han stötte på en riktig mardrömskund i sitt yrke som frisör.

Kunden, en man i 30-årsåldern, hade bokat sin klipptid via hemsidans webbokning. Bara en kvart in i klippningen kom den oväntade kommentaren från kunden.

Han tyckte att frisörsalongen borde skriva i webbokningen att Jerry är homosexuell. Med anledning av att vissa kan uppleva det obehagligt att klippa sig hos en bög.

Ja, det här hände alltså nu, 2016.

– Jag tog inte illa vid mig, sånt rinner av mig som vatten på en gås vid det här laget. Men jag har inte varit med om på det här direkta vulgära sätet tidigare. Små gliringar har jag väl upplevt hela livet, men inte blivit ombedd att skylta med min homosexualitet i en webbokning, säger Jerry med ett uppgivet skratt till Nyheter24.

I en Facebookstatus som nu har blivit superviral, beskriver Jerry hur han handskades med kunden:

"Känslan när du ler, drar på med det mjukaste tonfallet du har i det just nu bäcksvarta inre och drar en instant punchline rätt i nyllet på honom.

-Well honey, jag klipper inte folk med kuken."

Det fantastiska svaret till det homofobiska uttalandet måste ha fått kunden att bli stum av chock, för där dog samtalet.

– Han insåg väl kanske att han inte borde öppna käften mer. Jag bara klippte färdigt och sa "det blir 300 spänn, nu kan du gå." säger Jerry.

Han säger att det här förmodligen var första och sista gången han klippte just den kunden, men att han sjävklart skulle klippa honom igen om han skulle våga dyka upp. Det är ju hans jobb.

– Chefen däremot tyckte att jag skulle ha slängt ut kunden, snurrat på stolen och sagt "du kan gå nu". Och visst, om det hade blivit för mycket för mig personligen så, men jag tog det inte så hårt. Det är värre när någon går på någon som står mig nära, då är det något helt annat, säger Jerry.

Hans inlägg har nu delats över 300 gånger och gillats av flera tusen personer.

– Om jag hade gått ut med en känslosam historia om hur utsatt jag kände mig och varit arg och ledsen så hade folk inte orkat bry sig, det blir för svårt. Då är det bättre att försöka hitta något positivt och roligt i det hela, säger Jerry avslutningsvis.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Jerry valde att förkorta sina anställdas arbetsdagar till 6 timmar - med bibehållen lön.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
Har du också upplevt riktigt otrevliga kunder?
Tack för din röst!