Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erika och Peters vänskapshyllning gör succé: "Han har lärt mig så mycket"

- 29/08/2016, 14:58 -

I sex år har Erika jobbat som assistent till Peter, men eftersom hon nu måste sluta skrev vännerna en sång om sin vänskap. Videon har nu setts av en och en halv miljon människor.

Erika Jonsson, 25, från Stockholm har en vän som heter Peter Hagström, 37. Erika har arbetat som Peters assistent i hela sex år och under den tiden har en djup vänskap vuxit fram.

Men nu behöver Erika sluta som assistent, vilket gjorde att paret skrev en sång tillsammans inför hennes sista arbetspass. Låten som heter "En hjärtevän" lades upp på Erikas Facebooksida i fredags, vilket även Expressen skrivit om.

– Jag sa till Peter att han nog fick vara beredd på att de kunde bli några stycken som skulle se den. När han frågade hur många sa jag "kanske 1 000 eller 2 000". Men det blev lite mer... för dagen efter var den uppe i en halv miljon visningar, skrattar Erika när Nyheter24 når henne.

Låten skrev vännerna tillsammans genom att Erika sade känslo-ord eller fraser som Peter sedan fick tolka och utveckla. Sedan skrev Erika ihop allt som sagts till en text som gick att sjunga.

När Erika började arbeta med Peter var det hennes första jobb som assistent och de båda insåg snabbt att de hade många gemensamma intressen, vilket gjorde att de kom varandra nära. Bland annat älskar Peter musik lika mycket som Erika och båda tycker om att dansa.

– Peter har lärt mig så mycket. Han har lärt mig tålamod, att varva ner och kunna ta dagen som den kommer. Och viktigast av allt: var alltid dig själv och skit i andra och våga visa dina känslor öppet.

Bildkälla: Privat

Anledningen till att Erika nu måste sluta som Peters assistent är att hon hållit på med musik på deltid de senaste åren, men nu inför släppet av sin andra skiva behövde hon fokusera på musiken på heltid.

– Det sköna med Peter är ju att han inte försvinner, vi kan fortsätta hänga. På onsdag ska han följa med och se mitt band som spelar, och då ska han få vara med och sjunga en låt också, berättar Erika.

Låten har fått ett enorm varmt mottagande på sociala medier och det är många som blir riktigt berörda av sången och budskapet.

"De är så roligt att se vilken upplevelse i sången han har som ni gjort tillsammans, önskar alla har och rår en sådan assistent som du verkar vara Erika" skriver en person.

"Här sitter man med tårar rinnande ned för kinderna, blev riktigt rörd av den fina låten och er glädje tillsammans. Ni är verkligen riktiga hjärtevänner, det syns" skriver en annan.

Enligt Erika har inlägget fått enbart positiv respons.

– Jag kanske har sett två kommentarer som inte varit helt schysta, av nästan 3000 kommentarer.

Peter tycker också att uppmärksamheten är rolig, men ännu har inte Erika kunnat berätta att den passerat en miljon visningar.

– Men han kommer nog tycka det är jätteroligt när jag gör det. Ingen av oss har nog fattat omfattningen av hur många en och en halv miljon människor är, avslutar hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Marimar som föddes med en tumör i ansiktet men nu lär andra att älska sig själva via Youtube.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du en vän som lärt dig något?