Lördag 25 Sep
Stockholm

Fyraåringens födelsedagstårta slår allt – inget för den känsliga

1 av 4
2 av 4
Benz med sina föräldrar och storebror.
3 av 4
Benz med sina föräldrar och storebror. Foto: Facebook
Succétårtan som har spridits som en löpeld på nätet.
4 av 4
Succétårtan som har spridits som en löpeld på nätet. Foto: Facebook

Prinsesstårtor och kladdkakor i all ära. Den här minst sagt udda födelsedagstårtan tar alla priser. Känsliga läsare varnas.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Drömmar om spektakulära födelsedagstårtor är ju poppis bland barn. Det brukar önskas allt möjligt på teman kring specialintressen från olika filmer eller sagor.

Sen finns det barn som lilla Benz.

När han skulle fylla fyra år önskade han sig en alldeles speciell tårta, som garanterat kommer bli en snackis i generationer framöver i släkten.

Benz mamma Jamie Packard, från Maple Creek i Kanada, har delat med sig på Facebook av bakgrundshistorien till den fantastiska skapelsen. Inlägget har delats över 5 000 gånger och blivit en stor succé.

Tvåbarnsmamman beskriver sig själv som en kolhydratsentusiast som självklart ville ge sitt barn den perfekta tårtan. Hon hade tänkt sig något i stil med dekorationer föreställande Thomas Tåget, men fick en betydligt större utmaning än så.

För det enda Benz ville ha var en äkta födelsedagstårta. Vi snackar födelse på riktigt här. Nämligen en kalvförlossning.

"Jag tittar inte ens på Thomas Tåget. Jag vill ha en tårta med en ko som föder en kalv" ska Benz ha sagt.

Familjen gjorde sitt bästa för att övertyga Benz om en mer traditionell tårtskapelse, men han var benhård på sitt önskemål. Sagt och gjort, mamma Jamie började googla efter inspiration men föga förvånande fanns det inte så mycket på temat att frestas av.


– Medan jag satt där och formade små hovar tänkte jag "ingen mamma kan någonsin ha känt sig förberedd på ett uppdrag som det här". Och medan jag applicerade körsbärspajfyllning som skulle föreställa kossans efterbörd kunde jag bara känna att "tack och lov att det bara är den närmaste familjen som kommer på kalaset", säger Jamie i en intervju med Common Sense Homesteading.

Lilla Benz intresse för bondgårdsliv är minst sagt uppenbart. Enligt Jamie är hela deras hem fyllt av Benz små traktorer och leksakskossor. Därför kom det inte heller det udda tårtönskemålet som någon större överraskning för hans mamma, även om det självklart visade sig vara en rejäl utmaning att få till.


– Oavsett vad mina barn vill göra med sina liv, så kommer jag alltid vara deras största fan. Även om det innebär att jag kommer behöva göra en riktigt galen tårta. Om det är viktigt för dem, så är det viktigt för mig, säger Jamie till Common Sense Homesteading.

Någon annan som fick en födelsedagstårta med lite av ett rumptema, var Natalies pojkvän Joel, missa inte den underbara tårtan som du kan se här. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Blev du sugen på tårta nu?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela