Ryan hittade sjuk annons med bilder på honom: "Min flickvän kommer lämna mig"

- 05/09/2016, 20:24 -
Någon snodde Ryans bilder och utgav sig för att vara honom.
1 av 3

Någon snodde Ryans bilder och utgav sig för att vara honom.

Privat / TT / Crowdfunder

Ryan Scott känner sig överkörd av media som vägrar ta ned artikeln.
2 av 3

Ryan Scott känner sig överkörd av media som vägrar ta ned artikeln.

Facebook

En faksimil från Crowdfunding-sidan innan den raderades.
3 av 3

En faksimil från Crowdfunding-sidan innan den raderades.

Crowdunder

Flera stora brittiska medier plockade upp historien, som egentligen har en annan sanning.

Under måndagen startades en insamling på hemsidan Crowdfunder för att folk skulle skänka pengar till brittiske Ryan Scott, 23. Enligt sidan som hade rubriken "23 år, singel, oskuld och ska få barn..." behövde Ryan pengar för att finansiera sin flickväns graviditet.

Historien fick snabbt stor spridning och flera stora brittiska nyhetssidor, bland annat Mirror och Metro UK, skrev om Ryan. Under en period var historien till och med den mest besökta nyheten på Metro UK.

Den enda problemet är att inget av det som Mirror eller brittiska Metro skrivit är sant. Och Mirror har nu även tagit ner nyheten från sin sajt, däremot är den kvar på brittiska Metro.

En skärmdump på den falska Crowfunder-sidan. Bildkälla: Crowdfunder

Nyheter24 besökte Crowdfunder-sidan på måndagseftermiddagen men då stod det: "Skänk inte, sidan är ett skämt" och både bild och text var borttaget. När vi sedan når Ryan via Facebook för att höra hur allt egentligen ligger till är han helt utom sig.

– Jag har försökt komma till botten med det här hela morgonen. Det här är inget jag har gjort och jag försöker få allt borttaget. Jag har inte gett någon tillåtelse att använda något relaterat till mig, skriver han till Nyheter24.

Ryan känner sig maktlös och överkörd av de stora nyhetssidorna. När han äntligen kom i kontakt med Mirror sade de att en borttagning av artikeln inte är möjlig. Det enda sättet den skulle kunna tas ner på enligt dem, var om brittiska Metro, som skrev originalartikeln, raderade sin först.

Men Ryan har ännu inte lyckats få tag på Metro.

– Jag har ingen aning om vem som gjort det här men det tar död på mig. Jag har aldrig känt mig så utnyttjad.

Ryan vill verkligen poängtera att allt som skrivit om att han skulle ha ekonomiska problem och att han inte har råd med en bil, bor hemma hos sina föräldrar, att han skulle varit oskuld innan han träffade sin flickvän och att hon blev gravid efter en månad tillsammans är helt falska.

– Jag jobbar varje dag, jag har en fin bil, min partner också. På en av bilderna i de falska artiklarna visas det hur fin vår barnkammare håller på att bli. Varför skulle jag vilja att folk donerade mig pengar? Jag skulle aldrig be folk om pengar till något jag inte behöver.

Till följd av uppståndelsen håller Ryan på att radera sina sociala medier, eftersom han är rädd för att någon annan ska ta hans bilder.

– Jag har aldrig känt mig så nere och deprimerad. Min enda räddning är att min partner inte vet något än, men när hon får veta kommer hon lämna mig också.

– Jag vill bara att det här ska ta slut så jag kan gå tillbaka till mitt vanliga liv, avslutar han.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Daniel som blev utsatt för Sveriges i särklass sämsta bedragare.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har någon olovligen använt dina bilder på nätet?