Brenna föddes med en allvarlig sjukdom – här är föräldrarnas uppmaning till andra

Föräldrarna förstod att en tuff period väntade när deras dotter föddes.


När Courtney and Evan Westlake och deras son Conner fick reda på att de skulle bli en extra i familjen börjades det planeras. Nappflaskor köptes in och Conor såg fram emot att bli storebror. Men när det var dags för lilla Brenna att komma till världen visade det sig att allt inte stod rätt till.

Hon hade hög feber, var täckt med sår och läkarna konstaterade att Brenna hade sjukdomen iktyos, som är en ärftlig och allvarlig hudsjukdom. Sjukdomen orsakar rodnad över hela kroppen och påverkar ögon, mun, näsa och öron. Föräldrarna förstod på en gång att en tuff period väntade, skriver Dagens DK.

På grund av sjukdomen behöver Brenna bada varför kväll och får också sitt hår flätat av sin pappa innan hon går och lägger sig.

Mamma Courtney har berättat att många kommenterar hennes dotter och frågar konstiga saker när hon är ute med Brenna. Courtney menar att hon har en förståelse för att små barn kan vara lite nyfikna men att andra föräldrar går iväg med sina barn när de kommer i närheten av Brenna förstår hon inte alls.

– Varför inte använda oss som ett exempel på att barn kan se annorlunda ut, säger Courtney.

Hon uppmuntrar nu andra föräldrar att komma fram och prata med Brenna i stället för att inte bara titta bort och försvinna från platsen.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.