Sam fick nog av alla inbrott – nu hyllas hennes skylt till tjuvarna

Sam och sju av hennes grannar drabbades gång på gång av bilinbrott. Då fick Sam nog. Hennes lösning på problemet inspirerar tusentals.


Skyltar som är tänkta att hålla objudna gäster och inbrottstjuvar borta är vi vana att se, särkilt i villaområden. Men den här skylten är något helt utöver det vanliga.

Sam De Sillery är en ensamstående mamma från Mosman Park, en förort till Perth i Australien. Hon tröttnade på att se hur hon och hennes grannar fick sina fönster sönderslagna och inbrott i bilarna, en efter en. Hela sju av hennes grannar drabbades under loppet av en vecka.

Men istället för att sätta hårt mot hårt, valde hon en helt egen och betydligt mänskligare approach.

På staketet utanför sitt hus satte hon upp en stor skylt.


Texten lyder:

"Till er som bryter er in i min bil och slår sönder mina grannars bilrutor. Nu sätter vi hårt mot hårt. Om det är mat ni behöver så kommer jag ge er mat. Om ni behöver värme så har jag varma filtar till er. Men framför allt kan jag bli er vän."

Ännu har ingen nappat på hennes erbjudande enligt Sam, men hon säger sig mena allvar med sina erbjudanden och vill gärna hjälpa de som gör inbrott för att eventuellt stjäla mat.

– Jag vet att det är svårt att hitta jobb nuförtiden och det är många människor som har det riktigt tufft. Jag är en ensamstående mamma och klarar mig genom att få mat och stöd från min egen familj och vänner. Så istället för att bli arg bestämde jag mig för att sätta upp skylten och förhoppningsvis kunna hjälpa någon annan, säger Sam till WA News.

Sam och hennes dotter. Bildkälla: Facebook

Den 28-åriga mamman berättar att hon har fått inbrott i sin bil två gånger senaste veckan och att hon och grannarna har slutat låsa sina bilar nu eftersom att det kostar för mycket att konstant laga bilrutorna.

Efter hennes fina utsträckta hand till de utsatta personerna i området har hennes initiativ hyllats både i sociala medier och i nyhetskanaler över hela världen.

– En person skrev till mig att det inte finns någon anledning att gnälla över hur samhället ser ut när det uppenbarligen finns empatiska medmänniskor där ute, säger Sam till WA News.

Hon planerar nu att låta skylten fortsätta sitta uppe ett tag till, eftersom att hennes budskap verkar ha gett resultat. Än så länge har hon i alla fall inte varit med om fler inbrott.

Någon som däremot verkligen satte hårt mot hårt nyligen, är mellanstadieeleven Zoe som fick nog av uppvaktningen från sin klasskompis Noah och röt ifrån ordentligt med den här episka lappen.

/
Bil
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du ha gjort något liknande i Sams situation?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.