läskigt, mord, död
Videon är riktigt obehaglig. - Foto: Bildkälla: Faksimil Youtube

Här öppnar flickan ögonen – trots att hon mördades för 300 år sedan

Flickan som höggs ihjäl av sin pappa ligger i en katedral Mexico och har varit död i 300 år, men hon verkar ändå öppna sina ögon på den här videon.


I en video som lagts upp på Youtube filmar en turist det 300 år gamla helgonet Santa Innocencia som ligger till beskådan i Guadalajara katedralen i Mexiko, skriver Daily Mail.

Liket av den lilla flickan har bevarats så länge genom att hon täckts med vax. I katedralen ligger hon i en glaskista med en vit klänning och en krona och kan beskådas av turister.

På videon filmar en turist flickan och plötsligt öppnar hon ögonen och stirrar rakt in i kameran.

Enligt berättelsen ska Santa Innocencia ha varit en liten flicka som blev mördad av sin egen pappa efter att hon tagit nattvarden.

Hon ska ha förbjudits av sin far att konvertera till katolicismen men rymde och konverterade ändå efter att ha blivit vän med en nunna. 

Bildkälla: Faksimil Youtube

När flickan återvände ska hennes far ha attackerat henne och sedan huggit henne i bröstet.

Hennes kropp fördes sedan till katedralen som ett bevis på hennes kärlek till religionen. Och där har hon alltså legat kvar i 300 år för alla att se.

Turistens obehagliga video har nu setts fler än 600 000 gånger på Youtube och i kommentarsfältet är meningarna delade om huruvida det verkligen är så att flickan öppnar ögonen eller inte.

Bildkälla: Faksimil Youtube

Vissa verkar tro att det är Satan som försöker säga oss något, medan andra påtalar att videons kvalitet är extremt dålig och att det säkert skulle kunna vara trickfilmat.

Nyheter24 har tidigare skrivit om klippet som delar internet – är det här verkligen en film på ett riktigt spöke?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du hon öppnade ögonen på riktigt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.