Lördag 27 Nov
Stockholm

Mattias hade missat samtal från okänt nummer – fick en rejäl överraskning

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Ibland så letar man efter ett svar som fanns där hela tiden. Lite som med Mattias.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ibland så blir man bara förvirrad av saker i sitt liv. Och man kan inte riktigt förklara exakt varför. Precis det hände Mattias, 32, från Stockholm.

Ungefär lite det som hände Anton som somnade på ett tåg – och vaknade i ett helt annat land.

Nåväl. Mattias hade ett missat samtal på sin mobil. Då sökte han på Eniro och fick ingen träff på vem numret kunde tillhöra. Dessutom hade den här "okända" personen skickat bilder till Mattias 2015.

– Då skickar jag ett sms till det här okända numret att jag inte har det inlagt i min telefonbok, säger Mattias till Nyheter24.

Giphy

Ett bra tag senare börjar Mattias jobbtelefon att plinga där det står att någon hade ringt honom. Då väljer han att slå ett samtal till personen som sms:at.

– Det tog ganska lång tid innan jag fattade vad jag höll på med och det var svårt då det inte fanns registrerat någonstans.

Har ni räknat ut vad som hände? Samtalet gick till Mattias privata mobil – från hans jobbtelefon.

– Då trodde jag att det var en person som var viktig att nå för jobbet. Jag kände mig verkligen så korkad och kände att jag mest behövde lite semester. Det har varit mycket nu den senaste tiden. Jag ringer folk hela tiden och det är inte lätt att hålla koll på nummer.

Mattias valde att dela med sig av historien i en Facebook-status som börjar med "Pris för årets mupp går till..." som roat många av hans vänner men också okända människor då statusen hamnade i gruppen Dr. Status där den fått över 1 400 likes.

– Reaktionerna har varit fantastiska. En kollega gav mig en kram och sa "bättre sak fanns inte att vakna upp till". Folk kanske känner igen sig – det är lite som att leta efter glasögonen som varit på huvudet hela tiden.

Facebook

I vanliga fall berättar Mattias att han är ganska klantig och vimsig. Nyligen skulle han också sms:a en anställd via en funktion kopplat till telefonerna i företagets datasystem – som då gick ut till alla.

– Jag fick typ svar från 119 personer eller något liknande. Både VD och HR-chefen påpekade att jag nog skickat fel.

Giphy

Varför Mattias inte sparat numret på jobbtelefonen? Kanske för att man inte tänker på att ringa eller sms:a sig själv.

Lycka till i framtiden och fortsätt att bjuda på dig själv!

Läs också om Daniel som råkade ut för Sveriges sämsta bedragare – eller om Thea som antog en sjuk äggutmaning.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler roliga nyheter.

Skulle du kunna göra samma sak?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela