Onsdag 16 Jun
Stockholm

Det finns ett hemligt tangentbord i din iPhone – men du får inte använda det

OMG!
OMG!. Foto: TT

En Twitter-användare har hittat ett hemligt tangentbord som eventuellt skulle kunna förändra otroligt mycket för en del.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns faktiskt ett hemligt sätt att göra det enklare att skriva till exempel sms, för med det dolda tangentbordet på din iPhone skulle allt förändras. Men det finns ett problem: vi får inte använda det.

Utvecklaren Steve Troughton-Smith har hittat ett tangentbord som är perfekt för personer som vill skriva med en hand. Han gick in i systemet och hittade koden för tangentbordet. Men eftersom koden ligger i systemet, som vi inte kommer åt, så kan man inte använda tangentbordet, skriver Metro UK.

På Twitter berättade han om sitt fynd och visar även bilder på det hemliga tangentbordet. Man ser att tangenterna sitter närmare varandra, vilket skulle underlätta för en hel del.

Tangentborden finns i två olika varianter – på ett är bokstäverna mer åt vänster och på det andra är de mer åt höger för att underlätta för personer som är högerhänta och vänsterhänta.

Och enligt Troughton-Smith har det hemliga tangentborden funnits sedan iOS 8, vilket var när iPhone 6 plus kom ut på marknaden, skriver Metro UK.

Apple har inte avslöjat varför de har tagit fram tangentbordet utan lansering och varför de inte har introducerat de är fortfarande oklart.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Skriver du sms med båda händerna?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela