Pewdiepie i blåsväder – "Död åt alla judar" visas i ny video

- 13/01/2017, 19:53
Tittarnas reaktioner på Pewdiepies senaste video har varit starka.
1 av 2

Tittarnas reaktioner på Pewdiepies senaste video har varit starka.

Faksimil Youtube

Även Youtube har reagerat på videons innehåll.
2 av 2

Även Youtube har reagerat på videons innehåll.

Twitter

I en ny video visar Pewdiepie upp en tjänst där man kan skicka ett meddelande som personer i en djungel håller upp. Men meddelandet han har bett dem hålla upp får hans fans att rasa i kommentarsfältet.

Fansen har reagerat starkt på en av Pewdiepies senaste videos. I videoklippet berättar han för sina tittare om en nättjänst som levererar allt mellan himmel och jord. Bland annat går det att skicka ett valfritt meddelande som några killar i en djungel sedan visar upp medan de skrattar, dansar eller något annat, beroende på vad man väljer på sajten. Man får sedan en video på detta.

Pewdiepie gör en beställning på sajten, men meddelandet han vill att männen i djungeln ska visa upp har upprört hans tittare. Videon som han får tillbaka visar två killar i en djungel som skrattar samtidigt som de håller upp ett meddelande där det står "death to all jews".

Pewdiepie ber om ursäkt i klippet.

– Jag är ledsen. Jag trodde inte att de verkligen skulle göra det. Jag känner mig delvis ansvarig, men jag trodde faktiskt inte att de skulle göra det, säger en ångerfull Pewdiepie.

Pewdiepie går vidare med att ge betyg åt videon han har fått.

– Jag måste ge dem fem stjärnor för "enastående upplevelse", eftersom de åtminstone gjorde det jag bad dem, säger han.

– Jag mår inte bra. Jag känner mig inte alltför stolt över det här, jag kommer inte att ljuga. Jag är inte antisemit så få inte fel uppfattning. Det var en rolig meme, och jag trodde inte det skulle funka, fortsätter han i videon.

Men många av tittarna har reagerat starkt på innehållet i Pewdiepies video. "CAME.DISLIKED.LEFT" skriver en användare, vars kommentar i skrivande stund har 53 868 likes.

Pewdiepie har också åkt på bestraffning från Youtube, skriver han på Twitter.

Pewdiepie TwitterTwitter

Här är den kontroversiella videon:


Tycker du att pewdiepie gick för långt denna gången?