Att Beyoncé väntar tvillingar är en världsnyhet i sig.
Att Beyoncé väntar tvillingar är en världsnyhet i sig. - Foto: Instagram/Twitter

Många lurades av ryktet om Beyoncés graviditet – så avslöjades bluffen

Hela världen chockades av de läskiga spådomarna om Beyoncés tvillingar. Men låg det verkligen någon sanning bakom alla påståenden?


Sent under onsdagskvällen nåddes världen av nyheten att Beyoncé och Jay-Z väntar tvillingar. Bilden som Queen B la upp på sin lilla gravidbula blev rekordsnabbt den mest likeade bilden någonsin på Instagram.

Som om det inte vore nog med spänning på en dag, så blev det totalt kaos i sociala medier när mystiska tweets började spridas från ett konto med det kusliga namnet beyoncefan666.

Tweetsen var nämligen läskigt träffsäkra och lyckades förutspå Beyoncés graviditet, redan i juli 2016.

Personen lyckades till och med förutspå att Donald Trump skulle vinna presidentvalet.


Och att allt skulle gå åt helvete med Trump på presidentposten. Vilket han på kort tid bevisat att han jobbar hårt på att infria, genom exempelvis inreseförbud i USA för personer från vissa länder.


Folk blev helt galet spooked av alla tweets från förr som verkade se rakt in i framtiden. Vissa trodde till och med att det var demoner i farten.

Men tack och lov fanns det folk som var lite mer källkritiska. Som exempelvis Andy Baio, som kontaktade Complex.com för att avslöja hur spådomstricket med största sannolikhet gått till.

Och det verkar vara busenkelt dessutom, men verkligen inte något för den som är otålig.

Det tog nämligen många månader innan prankaren bakom twitterkontot "beyoncefan666" kunde njuta av att se folk gapa av förvåning.

Bildkälla

Okej, såhär gick tricket förmodligen til,l i en femstegsraket enligt Andy Bio:

1. Skapa ett privat konto i sociala medier som exempelvis Twitter.

2. Börja klura ut alla möjliga tänkbara scenarion på saker som skulle kunna hända en tid framöver.

3. Om det exempelvis rör sig om ett val eller en match eller liknande, så får du skriva flera inlägg med alla olika tänkbara utgångar.

4. När alla saker du har "förutspått" har ägt rum, så är det bara att ta bort alla inlägg som inte stämmer och spara de som du "spådde" rätt.

5. Nu är det dags att göra ditt konto offentligt, börja sprida dina gamla "spådomar" för vinden och bli internetkändis för en dag hos alla som saknar källkritik.

Häpp!

(Eller så är Beyoncé illuminati – i gott sällskap av exempelvis Angela Merkel, Donald Trump, Eminem och vår egna "Mums-Mums" Måns Zelmerlöw)

Bildkälla: Instagram

Om du trots avslöjandet känner att du vill ha en dos av nervkittlande mystik, så kan du läsa här om hur Richard lyckades förutspå Donald Trumps seger i detalj i en bok – för mer än 18 år sedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på spådomar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.