Linnéa, 25, har 10 riktigt grymma tips för alla som vill undvika våldtäkt

- 03/03/2017, 14:02 -
Linnéa Claseson skrev ett inlägg på Facebook.
1 av 3

Linnéa Claseson skrev ett inlägg på Facebook.

Hon ger 10 tips om hur man undviker att våldta någon.
2 av 3

Hon ger 10 tips om hur man undviker att våldta någon.

Privat

Här är hon igen!
3 av 3

Här är hon igen!

Priivat

Linnéa Claeson, ägare till Instagramkontot Assholesonline, ger sina bästa tips för att undvika att våldta någon.

Hansbollsspelaren Linnéa Claeson räds inte att stå upp mot sexuella övergrepp.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Linneas legendariska svar på de grova sexförslag hon har fått på Facebook och om hennes Instagram-konto Assholesonline. Där lägger hon upp skärmdumpar på absurda sexförslag hon får. Och kontot gör succé med sina (just nu) 154 000 följare.

– Jag tycker det behövs sägas så som normerna och inställningen till sex och samtycke ser ut idag. Jag väljer därför aldrig att backa på det faktum att ansvaret ligger på förövaren, säger Linnéa till Nyheter24.

Under fredagen skrev hon nämligen ett inlägg på Facebook med tio tips för att undvika våldtäkt, med fokus på vad människor själva kan göra för att inte våldta.

Inlägget har fått väldigt positiv respons med över 6 000 reaktioner och närmare 2 000 delningar. Kommentarsfältet är fullt av hyllningar och skratt.

– Jag tror att många skrattar just för att det är ovant att se den här typen av argumentation. Självklart även för att jag skriver med ironi och humor för att det är så jag ofta tacklar våldtäktskulturen. Jag vill att människor ska skratta och sen genast känna "fan va sjukt, det här måste vi göra något åt!"

Men under humorn försöker hon förmedla något viktigt.

– Jag försöker förmedla att vi måste förstå att vi hela tiden tipsar offret på hur man inte ska bli utsatt. Man ska ha larm, spray, gå försvarskurser, ha "antirapewear" som är byxor som inte går att dra eller nagellack som kan testa om det är droger i ens drink. Med mitt inlägg vill jag påvisa hur ovant det är att läsa tips som inte riktar sig till offret, berättar Linnéa.

Linnéa Claesons lista

1. Om du ser någon som är full, våldta inte hen.

2. Om du vet att du blir aggressiv och i övergreppsmode när du dricker så var försiktig med alkoholen.

3. Gå inte hem själv på natten om du tror du kanske kommer våldta någon som går ensam. Be en vän följa dig hem eller ring och prata med någon hela vägen till din dörr så du kommer hem säkert. Better safe than raping someone, som jag brukar säga.

4. Välj vilken väg du tar hem, kanske det är bättre med gatan som är upplyst och med mycket folk så du inte får samma möjlighet att ofreda någon.

5. Ha med dig ett överfallslarm så om du plötsligt känner starkt för att överfalla någon kan du dra i larmet så det låter skithögt så någon kan komma och stoppa dig och du skrämmer iväg potentiella offer.

6. Om du ser någon som sover, låt hen vara ifred och tafsa aldrig på personen.

7. Utgå från att allt annat än ett ja är ett nej.

8. Gå en självförsvarskurs så att du i en nödsituation kan övermanna dig själv och på så sätt försvara dig och andra genom att du inte ofredar någon. Kanske kan du sparka på något så du får skitont i smalbenet eller slå dig själv i skrevet eller struphuvet så att personen du tänkte ofreda hinner undan.

9. Försvarsspray är en klassiker. Så fort du känner att du är i en osäker situation där du kanske kommer sexuellt övergreppa någon sliter du upp din spray och bestämt sprayar dig i ögonen så att du blir disorienterad och mår dåligt. Det blir lite betingning också, tänk Pavlos hundar. Toppenlösning!

10. Se över dina värderingar, din syn på sex och samtycke samt din självbild och människosyn och framförallt: Bete dig inte som en jävla idiot.

Läs även om när Linnéa ägde snuskgubben i årets mest episka konversation.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det här bra tips?