Hon är rädd för all mat.
1 av 2
Hon är rädd för all mat. - Foto: TT
Förutom pasta.
2 av 2
Förutom pasta. - Foto: TT

Hannahs fobi gör att hon är rädd för all mat – förutom pasta

​När Hannah Ellis flyttade hemifrån för att börja studera till journalist på ett universitet i Sheffield förändrades hennes liv på flera sätt.


Man kan ha fobi för väldigt mycket, någon som har en fobi är Youtubestjärnan Therese Lindgren.

En annan som har det är Hannah Ellis från Storbritannien. När hon flyttade hemifrån för att börja studera till journalist på ett universitet i Sheffield förändrades hennes liv på flera sätt.

sin blogg skriver hon om sin fobi för all typ av mat, förutom pasta. Hon lider av emetofobi, alltså är hon rädd för att kräkas eller må illa, skriver Metroxpress.

– Jag är rädd för att kräkas när jag äter mat. Jag är rädd för att laga mat, vara i närheten av människor som är sjuka, att vara ensam och äta mat som gått över sitt "bäst före"-datum, skriver hon.

Hennes rädsla gör att hon inte kan äta något annat än kokt pasta – till frukost, lunch och middag.

I åtta år har hon lidit av emetofobi men skriver på bloggen att hon under de två senaste åren har läst sig att kontrollera sin ångest.

Hannah bor nu tillsammans med andra studenter som gör sin mat i köket. Hon själv gör samma pasta med tomater och paprika.

– Jag kontrollerar paprikorna noga för minsta tecken på mögel, trots att jag köpte dem dagen innan.

– Jag slösar bort väldigt mycket bra mat samtidigt som jag är rädd inför varje måltid. Jag tänker hela tiden på vad jag kan äta i kväll som är säkert. Vad kan göra mig sjuk, skriver hon på sin blogg.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du någon fobi?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.