Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hannahs fobi gör att hon är rädd för all mat – förutom pasta

- 05/03/2017, 17:40
Hannah skriver om sin fobi på sin blogg.
1 av 3

Hannah skriver om sin fobi på sin blogg.

Twitter/TT

Hon är rädd för all mat.
2 av 3

Hon är rädd för all mat.

TT

Förutom pasta.
3 av 3

Förutom pasta.

TT

​När Hannah Ellis flyttade hemifrån för att börja studera till journalist på ett universitet i Sheffield förändrades hennes liv på flera sätt.

Man kan ha fobi för väldigt mycket, någon som har en fobi är Youtubestjärnan Therese Lindgren.

En annan som har det är Hannah Ellis från Storbritannien. När hon flyttade hemifrån för att börja studera till journalist på ett universitet i Sheffield förändrades hennes liv på flera sätt.

sin blogg skriver hon om sin fobi för all typ av mat, förutom pasta. Hon lider av emetofobi, alltså är hon rädd för att kräkas eller må illa, skriver Metroxpress.

– Jag är rädd för att kräkas när jag äter mat. Jag är rädd för att laga mat, vara i närheten av människor som är sjuka, att vara ensam och äta mat som gått över sitt "bäst före"-datum, skriver hon.

Hennes rädsla gör att hon inte kan äta något annat än kokt pasta – till frukost, lunch och middag.

I åtta år har hon lidit av emetofobi men skriver på bloggen att hon under de två senaste åren har läst sig att kontrollera sin ångest.

Hannah bor nu tillsammans med andra studenter som gör sin mat i köket. Hon själv gör samma pasta med tomater och paprika.

– Jag kontrollerar paprikorna noga för minsta tecken på mögel, trots att jag köpte dem dagen innan.

– Jag slösar bort väldigt mycket bra mat samtidigt som jag är rädd inför varje måltid. Jag tänker hela tiden på vad jag kan äta i kväll som är säkert. Vad kan göra mig sjuk, skriver hon på sin blogg.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Mat
/