Ricky erbjöd sin plats till en gravid kvinna – fick oväntad gåva

Ricky gjorde det som ingen man tidigare hade gjort för Yvonne Lin, vilket resulterade att han fick en väldigt oväntad gåva.


I slutet av februari var produktdesignern Yvonne Lin gravid i åttonde månaden och åkte tunnelbana i New York. Plötsligt reste sig en man upp för att ge henne sin plats.

Det mannen inte visste om var att han var den första mannen någonsin att lämna plats till Yvonne, detta var hennes andra graviditet och hon hade tidigare inte upplevt något liknande tidigare.

Vad han heller inte visste var att Yvonne hade burit runt på en trofé i väskan under hela graviditeten, redo att ge vid ett specifikt tillfälle.

Under hennes första graviditet gick Yvonne runt med ett kort med texten "Grattis". Tanken var att ge det till den första mannen som erbjöd henne sätet på tunnelbanan. För Huffington Post berättar hon att hon aldrig fick användning för kortet.

Inför graviditet nummer två höjde hon insatsen och köpte en passande trofé med det inskrivna orden "#1 Schyst snubbe. Första mannen att erbjuda tunnelbanesäte till gravid kvinna genom två graviditeter".

Bildkälla: Instagram

Yvonne berättade att hon köpte en 17 cm hög trofé så det skulle vara tillräckligt stor för att påverka, men tillräckligt liten för att kunna bära runt i väskan.

Hon berättar även att hon klädde sig för att "se så gravid ut som möjligt" och att hon pendlar nära två timmar per dag med tunnelbanan. Enligt henne var det kvinnor som oftast erbjöd henne sin plats, men att någon man aldrig gjort det.

Men Ricky Barksdale gjorde det som ingen man tidigare hade gjort – alltså erbjöd henne sin plats.

Bildkälla: Instagram

– Han stirrade på sin telefon, tittade upp och såg sig omkring och sa: "Oj ursäkta, du är gravid! Du måste ha en plats", säger Yvonne till Huffington Post.

Hon plockade då upp sin köpta trofé och överlämnade den till en något förvånad Ricky innan ögonblicket förevigades med en bild.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du ge ditt säte till en gravid kvinna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.