Det är aldrig kul att få höra att man har en könssjukdom.
1 av 3
Det är aldrig kul att få höra att man har en könssjukdom. - Foto: TT/Pixabay/TT
Ännu jobbigare kan det kännas att berätta för en partner.
2 av 3
Ännu jobbigare kan det kännas att berätta för en partner. - Foto: Pixabay
Så se till att skydda dig om du hoppar i säng med någon.
3 av 3
Så se till att skydda dig om du hoppar i säng med någon. - Foto: TT

Sexpartners berättar: Så avslöjade jag att jag hade en könssjukdom

Att berätta att man har en könssjukdom är knappast något av det roligaste man kan tänka sig. Så här gjorde några personer i alla fall.


Att råka ut för en könssjukdom är en riktig mardröm för många, men än värre kan det kännas när man sedan måste berätta det för sin partner.

Tankarna på vad personen ska tänka, eller tycka, eller om den fortfarande vill ha sex kan rusa genom huvudet.

Här är några exempel på hur några personer avslöjade för sina partners att de hade en könssjukdom, skriver Women's Health.

1. Använde en tjänst

"Jag fick veta under en cellprovstagning att jag testat positivt för klamydia. Under perioden sedan jag testade mig förra gången hade jag varit med tre killar. Två av dem hade jag ingen kontakt med, en av dem var min kk."

"Det kändes konstigt att höra av sig till de två killarna jag inte längre var med och bara säga 'hej jag har klamydia' så jag hittade en tjänst på nätet som kunde skicka ett anonymt mail eller ett textmeddelande."

"Den tredje killen skrev jag bara ett sms till där jag uppmanade honom att gå och testa sig eftersom jag just fått veta att jag hade klamydia. Han testade sig och skickade sedan en bild på hans testresultat – som var negativt."

Bildkälla: TT

2. Jag köpte ett hemmatest

"Jag hade gjort ett blodprov inför en operation och några dagar senare fick jag ett samtal från min läkare som bad mig komma in eftersom han ville diskutera resultatet med mig."

"När jag kom in sade han att mitt blodprov visade att jag hade HIV. Jag blev helt chockad, det kändes som jag var i en mardröm och snart skulle vakna."

"Jag hade haft en och samma pojkvän sedan flera år tillbaka, så jag antog att jag fått det av mitt ex som varit otrogen flera gånger."

"När min pojkvän kom hem hade jag köpt honom ett 20-minuters-test och satte mig med honom vid bordet och berättade att jag just fått veta att jag var HIV-positiv."

Bildkälla: TT

"Han lade ansiktet i handen i vad som kändes som en evighet, men det var nog bara några sekunder. Jag gav honom sedan testet och sade att jag förstod om han ville testa sig nu direkt, och att om jag vetat att jag haft HIV tidigare hade jag aldrig utsatt honom för risken att få det."

"Han tog testet, och vi väntade i 20 minuter. När det sedan kom tillbaka negativt blev vi överraskade. Jag tog sedan det andra testet i lådan, och det kom också ut negativt."

"Det visade sig att jag fått ett falskt HIV-resultat på mitt blodprov. Jag vet att det är väldigt ovanligt, och att det inte slutar så för de flesta. Men det var en enorm lättnad för mig."

3. Jag skrev ner det och övade

Bildkälla: Pixabay

"Jag fick herpes innan jag haft sex första gången. Jag fick flera röda blåsor som kliade mer än de gjorde ont. När jag sedan sökte läkarvård sade sköterskan till mig att det rörde sig om herpes och att man kan få det från oralsex också."

"Jag har inte haft ett utbrott på flera år nu, men jag berättar ändå alltid för alla mina partners att jag har herpes. Jag övade in ett sätt att säga det på och det har jag använt i nästan sju år nu."

"Jag börjar med att fråga dem om de haft en könssjukdom, sedan säger jag att jag har herpes, men att jag inte haft ett utbrott på flera år, och att jag är villig att prata om det. Jag insisterar också på att alltid använda kondom, vilket faktiskt bara varit ett problem två gånger."

4. Jag skickade ett sms i panik

Bildkälla: Pixabay

"När jag precis gått in i ett nytt förhållande så fick jag vet att jag hade HPV efter att ha gjort ett cellprov. Det ironiska är att killen jag dejtade, och fortfarande dejtar, pluggade till att bli en gynekolog."

"Jag skickade ett sms i panik till honom och skrev att jag förstod om han inte ville ha sex med mig mer. Hans svar var: 'HPV är väldigt utbrett. Det är bra att du går på regelbundna cellprovstagningar. Jag vill så klart fortfarande ha sex med dig'."

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad som händer om du får hem ett klamydiabrev och vad som händer om du får hem ett klamydiabrev men inte är 18 år.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
HIV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft en könssjukdom?
Tack för din röst!