Påstådda bevis för att Avril Lavigne är död och ersatt med en kopia
1 av 3
Internet är "säkra" på att Avril Lavigne är död – och ersatt med en dubbelgångare. - Foto: Stella/Blogspot
Teori om Avril Lavignes död
2 av 3
Bilden till vänster är nyare än den till höger. - Foto: Blogspot
En brasiliansk blogg som skriver om dubbelgångare
3 av 3
Ser ni ändringarna? BEVISEN ÄR ÖVERALLT! - Foto: Blogspot

Därför tror så många att Avril Lavigne egentligen är död

Så hela internet är nu fyllt med bevis på att Avril Lavigne i själva verket är död och ersatt med en dubbelgångare... Här är allt vi vet om konspirationsteorin.


Minns ni kanadensiska musikstjärnan Avril Lavigne? Det var hon som slog igenom stort med låten "Complicated" 2002. Den var överallt. Överallt. Och hennes stil blev kopierad av alla coola kids.

Hennes karriär har dalat en aning sedan dess, men det kan ju bero på att hon ersatts med en dubbelgångare. Det här är faktiskt en konspirationsteori som sprids som en löpeld just nu på internet.

Bild: Blogspot

I själva verket är det en teori som åter blivit väldigt diskuterad. Redan 2011 skrev en brasiliansk blogg om att Avril blivit trött på paparazzifotografer och därför anlitat en dubbelgångare vid namn Melissa Vandella. Men när Lavigne precis spelat in uppföljaren "Under my skin" 2004 så ska hon enligt teorin ha hittats död i sitt hem. Men alla var naturligtivs tvungna att hålla det hemligt – och därför ersattes Lavigne med Vandella som fick spela att allt var okej.

Avril och Melissa? Bild: Blogspot

Dessutom var tydligen textrader i låtarna "Nobody's home" och "Together" tydliga bevis:

When I turn off the lights
When I close my eyes
The truth comes to me and
I’m living a lie

Tänk på att det här bara är en konspirationsteori nu! Men vi fortsätter.

2015 exploderade teorin när en reporter på Buzzfeed skrev om den brasilianska konspirationen som tydligen skulle vara ett internt "skämt" från bloggaren. Men det uppfattades i amerikansk media som en "trovärdig konspirationsteori som måste undersökas".

Nu till år 2017. En person på Twitter, @givenchyass, startade på nytt en tråd som "bevis" på att Lavigne i själva verket var död och ersatt med en dubbelgångare. Det ska ha varit efter att Lavigne tagit sitt liv efter att hennes morfar gått bort – och eftersom hon var så framgångsrik ville skivbolaget fortsätta tjäna pengar på henne – med dubbelgångaren Melissa som ersättare.

Twitter

Tweeten fick snabbt 7 200 svar, 118 000 retweets och 188 000 gilla-markeringar. Givetvis började "bevisen" att välla in.





Många på Twitter menade bara att svaret låg i skönhetsoperationer, i att Avril lärt sig att sminka sig – eller i att hon bara blivit äldre.

Men ingen kan förklara hur hon eller skivbolaget tänkte när de släppte låten "Hello Kitty" 2014. Wtf. Eller när hon förlovade sig med Nickelbacks sångare Chad Kroeger.

Hur som helst så har flera stora medier, bland annat BBC, skrivit om den här konspirationsteorin igen. Så kanske ligger det någon sanning bakom? Eller inte alls... Avril (eller Melissa) är ganska aktiv på sociala medier i alla fall:

Why'd you have to go and make things so complicated, internet?

Gillar du konspirationsteorier? Läs då om teorin om att Melania Trump ropade efter hjälp efter en miss på Twitter. Eller när internet rasade på svenska Shelley som hävdade att Australien inte fanns på riktigt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på teorin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.