Det mytomspunna barnmördarkorset finns strax utanför Ödeshög i Östergötland.
1 av 3
Det mytomspunna barnmördarkorset finns strax utanför Ödeshög i Östergötland. - Foto: Google Maps
Men det är inte helt lätt att hitta dit utan rätt GPS-koordinater.
2 av 3
Men det är inte helt lätt att hitta dit utan rätt GPS-koordinater. - Foto: Google Maps
En annan YouTuber, Maddie Ingves, har också besökt platsen tidigare och bland annat fångat den drygt 100 år gamla husgrunden på bild.
3 av 3
En annan YouTuber, Maddie Ingves, har också besökt platsen tidigare och bland annat fångat den drygt 100 år gamla husgrunden på bild. - Foto: Faksimil YouTube Maddie Ingves

Här är historien bakom skräckinjagande "Barnmördarkorset"

Jonna och Joakim Lundell och deras crew blev helt vettskrämda när de besökte Barnmördarkorset utanför Ödeshög nyligen.


Jocke och Jonna Lundells spökjägarvideos på YouTube är galet populära.

Hittills har deras spökjakt på hemsökta Frammegården i Värmland skapat mest kalla kårar, efter närmare två miljoner visningar sedan februari i år.

Men den senaste filmen från "Barnmördarkorset" utanför Ödeshög har gjort många tittare skräckslagna.

– Folk har sett diverse sjuka saker. Med handen på hjärtat har jag till och med hört barnskrik här ute tidigare, säger Joakim Lundell i början av filmklippet.

Han har själv vuxit upp i Ödeshög i Östergötland, ungefär en och en halv mil från Barnmördarkorset. I det lilla samhället menar han att det mytomspunna området mitt ute i skogen är "hur känt som helst, alla åker dit".

Jocke kallar det själv "ett av Sveriges mest kända men outforskade ställen".

Men var ligger Barnmördarkorset egentligen?

Enligt samlade uppgifter runt om på nätet är det inte helt lätt att hitta dit. Men på en upphöjning vid vägens slut mitt ute i skogen finns en gammal husgrund och ett stort träd, som numera är illa åtgånget och ser riktigt ruggigt ut.

Med hjälp av GPS kan den som är nyfiken trycka in koordinaterna latitud 58.095160248476 och longitud 14.744247380015 för att hitta rätt.

Bildkälla: Google Maps

Så, vad är det egentligen som gör området så speciellt och skräckinjagande? Och vad är det för mörk historia bakom det rysliga namnet Barnmördarkorset?

Det finns en hel del obekräftade rykten och historier om området, som diskuteras flitigt bland annat på Flashback och i olika urban exploration-grupper på Facebook.

Det hus som tidigare stod här ska under slutet av 1800-talet bebotts av Anna Stina Samuelsdotter, som sägs ha varit prostituerad.

– Det är trädet som är roten till allt ont här. Anna Stina blev våldtagen av två män som passerade förbi, säger Joakim Lundell i filmklippet.

Enligt rykten födde Samuelsdotter flera barn som hon sen ska ha mördat, eventuellt genom dränkning. Sedan ska barnens kroppar ha hängts upp i det träd som många nu söker sig till, mer än hundra år senare.

Som en konsekvens av de upphängda barnkropparna började alla grenar på trädet växa åt samma håll. Grenar som sedan dess har vandaliserats mycket på senare tid, kvar är alltså bara en risig stam.

Bildkälla: Faksimil YouTube Joakim Lundell

Precis som Joakim Lundell nämner i början av filmklippet från spökjakten, ska alltså många besökare på platsen ha hört barngråt och sett ett mystiskt ljusklot sväva upp för vägen och sen försvinna vidare ut i skogen.

Det finns också historier om ett ungt par som övernattade på platsen i ett tält, men de ska sen ha väckts av ett isande barnskrik som fick dem att fly från platsen och aldrig mer återvända.

Vissa påstår också att de har fått oförklarliga rivsår på kroppen och upplevt huggande känslor i magen och kraftigt illamående och ångest.

Och just de här obehagliga historierna fick tittare faktiskt ta del av i Jocke och Jonnas Youtube-kanal när de besökte platsen tillsammans med bland andra LaxTon Ghost Sweden och Samir Badran nyligen.

Vid en tidpunkt valde till och med Samir Badran att avsluta sin medverkan i jakten, efter att ha blivit rejält uppskrämd och tappat mycket energi.

När besöket summeras säger killarna från LaxTon att det var den mest intensiva utredningen hittills. Flera personer blev rivna i nacken när de befann sig på samma plats som andra personer säger sig ha fått liknande klösmärken.

Dessutom ska flera personer i deras crew ha mått riktigt illa och till och med spytt.

– Vi vill bara avsluta nu för det här var inte friskt, det här var bara sjukt! säger en uppskrämd Jocke strax efter att han själv fått ett rivmärke i nacken. Men inte ens då verkar läskigheterna vara riktigt över.

Bildkälla: Faksimil YouTube Joakim Lundell

– Det var någonting i… det går inte att förklara. Jag är 27 år gammal men jag lovar och svär på hela mitt liv, jag ljuger inte om det här. Det här är det sjukaste jag har varit med om i hela mitt liv, jag var inte mig själv!

Det intygar Samir Badran tydligt uppjagad i filmklippet, strax efter att inspelningsteamet bokstavligen flytt från platsen och innan kamerorna släcks.

Men trots att väldigt många tittare verkligen har blivit minst sagt vettskrämda, så finns det en del som har upptäckt en detalj som verkar peka på att videon kan vara fejkad – vilket du kan läsa mer om här.

Missa inte heller Nyheter24:s intervju med Joakim Lundell, där han avslöjar sanningen bakom sina spökvideos.

Här kan du se Jocke och Jonnas besök vid Barnmördarkorset i Ödeshög:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på spöken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ostadigt påskväder väntas

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.