Knölval hoppar upp centimeter från båtkanten: "Välte oss nästan"

Paul Ziolkowski fick oväntat besök på fisketuren när en knölval hoppade upp med öppnade käkar bara centimeter från båten.


När Paul Ziolkowski var ute och fiskade i närheten av Verrazano-Narrows Bridge, mellan New Jersey och New York fick han helt plötsligt en chock. En knölval hoppade nämligen upp bara centimeter från båten.

Knölvalen kan bli upp till 15 meter lång vilket är mer än sex gånger så lång som Ziolkowskis båt. Valen som verkade vara på jakt efter mat visade dessutom upp sitt gigantiska gap. Man kan på videon se hur fiskarna flyger upp ovanför ytan när valen dyker upp. Knölvalen lyckades förutom detta lämna kvar en fisk efter sig i båten, en oväntad present för det chockade gänget, skriver Daily Mail.

På Ziolkowskis Facebook kan man se hans uppdatering där han skrivit: ”Är fortfarande i chock sedan han nästan välte oss”.

Han lade senare till: "Det här är definitivt en av de galnaste upplevelserna jag varit med om och jag har varit med om många".

Se det dramatiska klippet ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren: