Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 tjejer berättar: Därför har vi valt att inte ha sex

Nyheter | 05/08/2017 20:26

Vissa vill ha sex med bara en person, andra gör det för sin tro. Här berättar sex tjejer om varför de valt att vänta med sin sexdebut.

Hur man väljer att sexdebutera skiljer sig extremt mycket, vissa kanske var unga och fulla och ångrar sig, andra kanske gjorde det med någon som de var kära i. 

Idag kan många unga känna en press på sig att sexdebutera för att vara "normala", men det finns även de som väljer att gå emot strömmen och säga nej till sex. Här berättar sex tjejer om sin anledning till att välja att vänta med sex. 

Kajsa, 16

"Jag är oskuld, och trivs med det. Har inga planer att ändra det, kanske någonsin. Nästan allt handlar om sex idag och man tröttnar på det. Det finns 11-åringar där ute som har sex och blir gravida. Det är helt galet. Alla har så bråttom att växa upp idag. Jag har tappat allt intresse för sex. Det var samma med Fidget Spinners. Tänkte: "shit, va coolt!" men sen var de överallt och då tappade jag intresset. Det blir så tjatigt."

Bildkälla: Pixabay

Myrna, 16

"De flesta i min ålder har haft sex eller är påväg. Jag är oskuld och väljer själv att vara det. Anledningen grundar sig i kulturella skäl då det är mer 'passande' i min kultur att tjejen förlorar oskulden när hon gifter sig. Men en annan anledning är att det mesta kretsar runt sex idag, till exempel i förhållanden. Jag vill inte att den jag tycker om värdesätter mig för hur sexuellt aktiv jag är."

Lovisa, 17

"Jag är oskuld och har i dagsläget inga planer på att bli något annat. Jag har däremot inga problem med att prata om sex. Har valt att fortsätta vara oskuld då jag hittills inte känt att jag hittat någon person värd att släppa innanför byxorna. Vissa har väl frågat varför jag fortfarande är oskuld, men det är ingen som försökt hetsa mig eller 'para ihop mig med någon'. Och oavsett vad folk tycker så är det min kropp, mina beslut."

Bildkälla: Pixabay

Lisa, 14

"Jag känner att sex är någonting fint mellan två personer som älskar varandra. Jag vill vara förlovad eller gift innan jag har sex, men jag tycker att det är upp till var och en. Många ser fram emot att bli äldre och kunna dricka och ligga runt. Men jag tror att fler tänker så i min ålder men när de blir äldre ändrar de sig. Jag tror dock inte att jag kommer ändra mig då jag är kristen och har känt likadant hela mitt liv i den här frågan."

Malin, 21

"Jag känner att sex inte är något jag har bråttom med. Visserligen är jag i ett förhållande men både jag och min pojkvän har valt att vänta, delvis för att vi båda är kristna, men mest för att jag inte tycker att det är något man ska behöva stressa med. Sex är också något som jag vill dela med enbart en person och inte flera, jag vill ju inte ångra mig något."

Bildkälla: Pixabay

Nadya

"Jag var 24 år och det var på min bröllopsnatt. Var tillsammans med min man sedan vi var 18 och hade ingen sexuell kontakt då jag ville följa min tro som muslim."

I spelaren under kan du höra Paradise Hotel-Bettina om hur det gick till när hon förlorade sin oskuld. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du haft sex?