Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Många tror att augusti är den sista månaden någonsin

- 10/08/2017, 15:19 -
Solsystemet.
1 av 3

Håll i hatten! I september kommer undergången.

Pixabay/Wikimedia

Rymden. Stjärnor.
2 av 3

Planeten X kommer att krascha in i jorden och döda oss alla.

Wikimedia

Rymden.
3 av 3

Även stjärntecknet Jungfrun är inblandat i denna mycket obehagliga konspiration.

Wikimedia

I alla fall om du frågar foliehatts-nissar på internet. En stor konspirationsteori hävdar nämligen att jordelivet tar slut i denna månad.

Har du också ångest över att semestern börjar ta slut? Känns det plågsamt att behöva komma tillbaka till skolan? Nu kan du pusta ut, då säkra källor (läs: galna konspirationsteoretiker på nätet) meddelar att jorden kommer gå under redan i höst.

Allt började 1995, då Wisconsin-kvinnan Nancy Lieder kunde deklarera att hon fått besök av gråa aliens som planterat in en kommunikationsenhet i hennes hjärna. Med hjälp av denna kunde utomjordingarna förklara för henne att Planeten X, även känd som Nibiru, var på väg i kollisionskurs mot jorden.

Idag, 22 år senare, är folk nu bombsäkra på att kollisionen kommer ske redan i augusti. Och teorin involverar inte bara aliens. Även bibeln spelar en stor roll i denna, jordens undergång.

Det är den kristna numerologisten och stjärnskådaren David Meade som för Daily Star berättar om sina "upptäckter", där han beräknat en annalkande katastrof.

– Den stora amerikanska solförmörkelsen 21 augusti 2017, är ett större, gigantisk, omen, säger han till tidningen.

Meade har tolkat olika bibelverser för att komma fram till sina resultat. Numerologisten, som alltså jobbar med att hitta övernaturliga kopplingar mellan siffror, hävdar att talet 33 spelar stor roll i den stundande apokalypsen.

Han menar att en solförmörkelse kommer ske i USA 21 augusti, en så kallad "svart måne" som infaller en gång var 33:e månad. Samtidigt hävdar han att den kommer börja i Oregon, den 33:e staten, och sluta på den 33:e breddgraden.

Coincidence? He think's not.

Inte nog med detta. Det finns även en kicker – och kopplingen är glasklar. I Uppenbarelsebokens kapitel 12, som beskriver jordens undergång, går följande att läsa: 

"Och ett stort tecken syntes på himlen, en kvinna klädd i solen och med månen under sina fötter och en krans av tolv stjärnor på sitt huvud. Hon är havande, och hon ropar i barnsnöd och födslovånda."

Junfruns stjärnteckenWikimedia

Enligt Meade kommer månen synas precis vid foten av stjärnkonstellationen jungfrun på ett sådant sätt att hon ser ut att föda barn på datumet 23 september. Men vänta... 23 september... Är inte det exakt...

33 DAGAR EFTER 21 AUGUSTI!!

Den 23 september blir alltså slutet, dagen då Planeten X – eller Nibiru – kraschar in i jorden och slukar oss alla i ett brinnande inferno. Nyheter24 vill tacka för alla år, och ser ödmjukt fram mot domedagen.

Fotnot:

Nasa har gått ut och dementerat påståenden om att en gigantisk främmande planet är på väg mot jorden.

"Nibiru och andra historier om främmande planeter är en internet-bluff. Det finns ingen faktabasis för dessa påstående. Om Nibiru eller Planeten X var äkta och på väg mot jorden skulle astronomer ha spårat dessa under det senaste årtiondet, och skulle även nu vara synligt för nakna ögat. Uppenbarligen existerar de inte.", går det att läsa på deras hemsida.

Se mer: Därför tror så många att Avril Lavigne egentligen är död

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är detta jordens undergång?