Lördag 4 Dec
Stockholm

8 riktigt roliga utmaningar du kan göra i The Sims

Challenges Sims
Det finns många roliga utmaningar i The Sims 4. Foto: Youtube/EA

Gillar du challenges på Sims 4? Det finns verkligen hur många olika spellägen som helst för den som är beredd på en utmaning och har lite fantasi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sen Sims 4 släpptes 2014 har mängder av expansioner och paket släppts, för att inte tala om alla moddar, kläder, möbler och byggrejer människor sitter och gör världen över. 

Dessutom har det myspysts över en miljard gånger!

Vid det här laget är Sims ett spel där man kan göra nästan vad som helst, och för dig som letar efter en kul utmaning finns det massa skoj. 

Alla utmaningar nedan går att utforma lite som du själv vill, och vill du ha de "officiella" reglerna eller olika versioner kan du googla på den du tycker låter roligast. 

Men glöm inte att Sims är din helt egen sandlåda i ett dockhus. Du behöver inte följa några regler alls – eller hitta på helt egna. Ha så kul som det bara går – men här är lite inspiration: 

1. Legacy

Den här har du förmodligen kört utan att tänka på det. 

Skapa en sim och flytta in på den största tomma tomten. Skaffa barn. Skaffa barnbarn. Tjäna pengar, köp nya grejer, bygg ett större hus. Skapa en dynasti, samla pengar på hög. När tionde generationen föds är du klar. 

Obs! Inga fusk eller moddar får användas för legacy-utmaningen. 

Nå dina mål i Sims 4

2. Svarta änkan/änkligen

Här ska du skapa en ung sim och flytta in hen i en lägenhet eller hus. Målet är ett bli riktigt, riktigt rik.

Men det finns en hake – du får inte jobba. Alla pengar måste komma från kärleksrelationer. Mörda eller bedra dina partners, det spelar ingen roll. Efter att ha haft ihjäl ett antal makar eller makor så kommer du vara ruggigt rik. 

MER: 7 sadistiska saker du gjorde i The Sims som barn!

3. 100 bäbisar

Detta är vad det låter som. Låt en sim få 100 barn. Lägg till en kul utmaning genom att låta alla deras namn börja på samma bokstav. 

Kelsey från Buzzfeed testar The 100 babies challenge

4. Off the grid

Här får du inte ha något som kräver el. Grilla din mat utomhus, använd tända ljus, läs böcker för att ha kul. 

Det finns olika former av den här utmaningen, men du kan själv bestämma vad som ska vara tillåtet och förbjudet. 

Den här utmaningen blir extra kul med Island Living-expansionen. 

5. Decades

Påminner till en början om "Off the grid". Men här låtsas du att dina första simmar lever år 1890. Klä dem i 1800-talskläder och inred deras enkla boning som om de vore en fattig familj på 1890-talet. 

Allt eftersom tiden går flyttar du fram klockan ett årtionde, och efter många timmars spel kanske du till slut kan ha lyxiga bekvämligheter som dina första simmar bara kunde drömma om. 

Det finns massa olika versioner av denna challenge som kräver olika matchar och moddar, så googla dig fram till din favorit. Men du kan självklart också hitta på dina egna regler. 

SimQueen testade att låta sina sims leva på 1800-talet.

6. Hemlös

Detta är vad det låter som. Skapa en sim och flytta in hen på en tom tomt. Använd ett fusk för att göra av med alla pengar, eller bygg en vägg och sätt upp dyra tavlor för att få simeleonerna att försvinna snabbt.  Sen är det bara att köra. 

Tjäna pengar genom att spela piano i baren, stjäl mat från andra och tvätta dig i handfatet på bibblan. 

Målet är att tjäna ihop 5 000 simeleoner – men du kan så klart sätta egna mål om du vill. 

Den skruvade youtubern ISP klädde ut sin sim i en korvdräkt och gjorde honom hemlös.

7. Bachelor/Bachelorette

Romantiken flödar i den här utmaningen. Skapa den perfekta simmen. Sen skapar du sju andra simmar som ska tävla om huvudpersonens kärlek. 

Räkna med bråk, heta känslor och stulna kyssar när ingen ser. Hur går det när alla ska gå på disco tillsammans? Eller utmana varandra på karaoke?

En efter en kommer de tävlande tvingas lämna huset. Vem får den sista rosen?

8. Sjukhus/fängelse

Alla behöver vi lite vård och omtanke, eller hur? 

Det finns olika "institutions-utmaningar" i Sims 4. Det faktum att man kan låsa dörrar för enskilda simmar gör att drömmen om ett eget mentalsjukhus eller fängelse känns närmare än någonsin. 

Eller kanske bara ett sjukhus? Skapa ett gäng simmar som av någon anledning behöver lite sjukvård. Låt sedan en eller två vara "personal" på sjukan, och se till att alla har vad de behöver. 

Youtubern Lilsimsie har byggt ett riktigt snyggt fängelse!
LÄS MER:

EA släpper helt galna siffran: Så många gånger har det myspysts i The Sims!

Kommentera
Kopiera länk
Dela