Matilda Anderssons kolumn vecka 41.
Matilda Anderssons kolumn vecka 41. - Foto: Privat

Kamphundar ska hållas på behörigt avstånd

Matilda Andersson är rädd för hundar och fördömer måndagens livsfarliga attack.


Matilda Andersson

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Matilda Andersson, nyhetsredaktör på Nyheter24.se, och hennes tisdagskolumn vecka 41.

Följ henne på twitter @fiskberit  

Här är hennes tidigare kolumner:

Grennaskolan 

Missoni hjärta Lindex 

Snåla äldre män 

Född i fel månad 

Leif GW Persson 

Förnedrad av datakillar 

– Det är ingen fara, hon är jättesnäll!

Ropar en tanig hundägare som befinner sig ett tiotal meter bakom den dreglande bjässen som i full karriär rusar rakt mot mig.

Jag struntar i om husse eller matte förklarar att rottweilern är snäll, den ska ändå inte komma mot mig när jag i lugn och ro spatserar på min eftermiddagspromenad. Jag är rädd för hundar och det blir inte bättre av att människor låter sina bestar springa fritt i parker där skyltar tydligt påpekar att djuret ska vara kopplat.

Det är förbannat arrogant att inte acceptera människors rädsla. 

Är medveten om att ägare till vissa hundraser känner sig förtryckta och påhoppade. Bostadshus som vill förbjuda, vissa riksdagsmän som rasar mot hundarna och andra som lämnar in motioner mot djuren. Varje gång något händer blossar debatten upp. Den ene kastar spjut och den andre gråter ut.

För min del får folk ha kamphundar och andra muskelrika raser. Men under uppsikt. För dagens skräckexempel med lilla pojken som attackeras får inte förekomma. Inte under några omständigheter.

Hundar är djur och ska hållas under uppsikt i närhet av mindre djurvana människor.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!