"Jag ska nog sluta snacka nu"

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 48.


Gabriella Lahti

Gabriella Lahti är nyhetschef på Nyheter24.se

Följ henne på twitter @gabriellalahti 

Läs hennes kolumn vecka 47  

Följ hennes blogg   

Eller följ henne på instagram 

I dag när jag satt, nej stod, på tunnelbanan (eftersom mitt cykellås har gått i baklås och jag kan inte få till kodkombinationjäveln så jag är fast med kollektivtrafik tills jag hittar en järnsåg) och tittade på alla människor som frenetiskt pillade på sina mobiler, ville jag ta en bild

I går när jag gick förbi ett uppvevat garage på en bakgata till en restaurang med två kockar som satt på varsin mjölkback och rökte i skenet av det starka ljuset, ville jag ta en bild. 

När jag såg en orange och ganska fet katt som satt och tittade ut över kristinebergsklipporna och som, när jag sprang förbi, tittade upp på mig med stora, gröna, harmoniska ögon, ville jag ta en bild. 

Men jag hade inte Lux med mig.

Jag brukade alltid bära med mig Lux vart jag än gick och hur mycket tyngre väskan än blev. Så, varför slutade jag? Kan det vara för att kameran har börjat bete sig konstigt eller är det jag som börjat bete mig konstigt? Jag vet inte, men faktum kvarstår: Lux sitter ovanpå traven med böcker och tittar tillbaka på mig när jag lämnar lägenheten varje morgon och kommer hem varje kväll.

Vårt förhållande behöver få sig en boost, en kyss av någonting uppiggande. Ett nytt öga som ser bättre eller en stabilare axelrem som gör att hon hänger lättare.

Eller är det bara mig det beror på? Kanske är det jag som måste ta mig en ordentlig titt på hennes inställningar och ta reda på varför hon inte knäpper av lika lätt nu som hon gjorde då. 

Kanske ska jag låta Lux komma till tals mer ofta, låta henne berätta? Ja, jag ska nog sluta snacka nu. Vi har delat många fina stunder hon och jag och det vore synd att bara kasta bort alla dessa år:


















/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.