Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"En dag med Skelettkvinnan"

Gabriella Lahti

Gabriella Lahti

Nyheter | 28/01/2013 11:02

En kolumn kan handla om precis vad som helst. Det här är Gabriella Lahti och hennes kolumn vecka 5.

X2000 till Göteborg tidigt på morgonen. I väskan har jag med mig kamera och inspelningsmaskin. Dock tror jag det mesta som sägs i dag kommer fastna i skallen med eller utan minnesanteckningar. I skallen, ha, tänker jag. Roligt.

Klockan är lunch och jag träffar henne på tågstationen. Kepsen har hon på sig. Samma keps hon bär på bilden som cirkulerat i tidningar. Den med pixlat ansikte. Det är första gången hon bär kepsen utomhus efter att det där hände. Det där med gripandet, skelettet i hallen, tre månader i häkte, rättegången och medias bevakning. För att inte tala om diskussionsforumens extrema intresse.

Men hon måste hitta en ny keps, säger hon. Så vi letar runt lite men just den hon vill ha verkar inte säljas just här. Hon köper nagellack i alla fall. Jag köper en Red Bull.

Det är eftermiddag och jag äter choklad med Skelettkvinnan i hennes lägenhet på Kosmosgatan. Vi kollar på bilder från förundersökningen. Bilder på en person som "håller på" med skelett. Jag försöker se likheter mellan Skelettkvinnan och hon på bilderna, men det är svårt. Det var lättare innan jag träffat henne. Jag tar en chokladbit till.

Det är kväll och vi är på en indisk restaurang. Samma restaurang hon köpte en cider den där dagen. En cider blev nämligen en flaska vin, en flaska vodka och sen ringde polisen på hennes dörr. Hon äter samma maträtt hon åt bara timmar innan hon greps med ett skelett i hallen.

Hon är rolig, Skelettkvinnan. Hon säger att nu när hon slutat dricka helt är målet att vara fyllerolig hela tiden ändå. 

X2000 till Stockholm sent på kvällen. I väskan ligger gosedjuret jag fick av henne. Det är en likadan panda som synts på bilder i tidningar. Bilderna visar en gosedjurspanda som har en skalle placerad mellan de små, ludna benen. Jag tittar ner på pandan och pandan tittar upp på mig. Tåget stannar på grund av strömavbrott. 

Det har varit en annorlunda dag, en dag med Skelettkvinnan.

Kommer snart på Nyheter24.