Gustav Holmström.
Gustav Holmström. - Foto: Emma Malmlöf

"Jag bryr mig inte om vargar – eller er debatt"

Nyheter24:s Gustav Holmström om en fråga som får alldeles för mycket uppmärksamhet.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är reporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Det verkar som att det blåser upp till vargdebatt igen. Det verkar i och för sig alltid som att det blåser upp till vargdebatt men inför ett stundande valår finns risken att frågan dyker upp många gånger. Alldeles för många gånger, såklart.

För det är verkligen inte viktigt. Vi tar det igen, det är verkligen inte viktigt.

Och jag får säga det. Jag bryr mig inte om vargarna. Men jag förstår såklart båda sidor, de som sägs bestå av på ena sidan lattedrickande stockholmare som på sin höjd sett en hamster en gång och på den andra blodtörstiga bönder som skjuter vargar för att det är kul.

Jag skulle kunna passa in i båda. Jag kommer från Eskilstuna (bonnjävel) men jag bor i Stockholm (fjolla). Jag har jägarexamen (blodtörstigt as) men jag har aldrig skjutit någonting (feg sillmjölke). Det är en fråga som borde rycka tag i mig.

Men det gör den inte, och jag är säker på att det är samma sak för många. Vi bryr oss helt enkelt inte. Jag personligen skulle inte bli irriterad om det sprang runt vargar på Stureplan. Men jag skulle inte heller påverkas om det helt plötsligt inte fanns en endaste liten varg i hela landet.

Jag förstår att det är trist om det kommer en vargjävel och äter upp dina får, jag förstår verkligen det. Jag förstår också att du tycker att det är din fulla rätt att sätta en kula i besten.

Men jag förstår också dig som värnar om djurens rättigheter. Djur är, nästan, värda lika mycket som människor och man borde inte döda djur. Det är en vettig synpunkt.

Men kan ni inte, snälla, bara ta en debatt i mindre grupper och sluta blanda in mig och alla andra?

Det finns så oerhört många andra viktigare frågor att diskutera men debattörer på båda sidor är duktiga på att lyfta sin agenda.

Vilket är trist. Eftersom att det, som bekant, inte är viktigt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mjölkjätte hackad – stopp i produktionen

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Folklistan vill se ett EU-direktiv som gör det lättare att skicka dömda för att avtjäna straff i fängelser i andra EU-länder.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

"Olycka på E18 mellan Karlskoga och Kristinehamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.