Gustav Holmström.
Gustav Holmström. - Foto: Emma Malmlöf

"Det är faktiskt rentav korkat, Reinfeldt"

Nyheter24:s Gustav Holmström skriver om en sanslöst klumpig statsminister.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är reporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Fredrik Reinfeldt. Det där var väl inte så smart ändå, va? Jag förstår att du inte tycker att det här med teveavgift är världens viktigaste grej. Faktum är att ungefär ingen tycker det.

Lagar och regler gäller för alla, men ännu mer för dig. Hade jag struntat i att betala teveavgiften hade det antagligen inte hänt någonting. Men du är så att säga i en annan position.

Framför allt med tanke på att du faktiskt i allra högsta grad medverkade till att handelsminister Maria Borelius och kulturminister Cecilia Stegö Chilò fick lämna regeringen. Eftersom de inte hade betalat sin teveavgift.

Nu tycker jag emellertid inte att du bör avgå för att du inte betalade din teveavgift. Däremot så är det mer eller mindre oförståeligt att du inte har koll på sånt. Det är faktiskt rentav korkat. Det oroar mig lite. Du är ändå statsminister. Då känns det dumt att uppträda korkat.

Sen att din presschef Roberta Alenius tycker att det handlar om "skandaljournalistik" från Sveriges Radio och att man "hänger ut privatpersonen Fredrik Reinfeldt" är nästan ännu märkligare.

Du förstår väl att du inte är någon privatperson, Fredrik? Framför allt inte när det gäller din teveavgift. Och framförallt inte när anledningen till att du inte tycker att du ska behöva betala någon teveavgift är för att du bor på jobbet.

I ett palats, för övrigt.

Och anklagelserna om skandaljournalistik hade vägt aningen tyngre om du inte hade sparkat två ministrar för att de inte betalat sin teveavgift. Som privatpersoner, får vi väl anta.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.