Gustav Holmström.
Gustav Holmström. - Foto: Emma Malmlöf

"Det är faktiskt rentav korkat, Reinfeldt"

Nyheter24:s Gustav Holmström skriver om en sanslöst klumpig statsminister.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är reporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Fredrik Reinfeldt. Det där var väl inte så smart ändå, va? Jag förstår att du inte tycker att det här med teveavgift är världens viktigaste grej. Faktum är att ungefär ingen tycker det.

Lagar och regler gäller för alla, men ännu mer för dig. Hade jag struntat i att betala teveavgiften hade det antagligen inte hänt någonting. Men du är så att säga i en annan position.

Framför allt med tanke på att du faktiskt i allra högsta grad medverkade till att handelsminister Maria Borelius och kulturminister Cecilia Stegö Chilò fick lämna regeringen. Eftersom de inte hade betalat sin teveavgift.

Nu tycker jag emellertid inte att du bör avgå för att du inte betalade din teveavgift. Däremot så är det mer eller mindre oförståeligt att du inte har koll på sånt. Det är faktiskt rentav korkat. Det oroar mig lite. Du är ändå statsminister. Då känns det dumt att uppträda korkat.

Sen att din presschef Roberta Alenius tycker att det handlar om "skandaljournalistik" från Sveriges Radio och att man "hänger ut privatpersonen Fredrik Reinfeldt" är nästan ännu märkligare.

Du förstår väl att du inte är någon privatperson, Fredrik? Framför allt inte när det gäller din teveavgift. Och framförallt inte när anledningen till att du inte tycker att du ska behöva betala någon teveavgift är för att du bor på jobbet.

I ett palats, för övrigt.

Och anklagelserna om skandaljournalistik hade vägt aningen tyngre om du inte hade sparkat två ministrar för att de inte betalat sin teveavgift. Som privatpersoner, får vi väl anta.

/
/
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

1 timme sedan

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

2 timmar sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

2 timmar sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

2 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

2 timmar sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

2 timmar sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.