Söndag 26 Sep
Stockholm

"Ofräscht av American Apparel att sälja kjol med tjejs anus"

American Apparel
"Ofräscht av American Apparel att sälja kjol med tjejs anus". Foto: Bildkälla: Shutterstock / Reed Saxon / AP

American Apparel struntar i kritik och fortsätter på sitt sexistiska spår. Varför vill ni vara r*vhål? Undrar Nyheter24:s Emma Malmlöf, Ellen Grefberg och Gustav Holmström.

Kommentera (30)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
American Apparels mest vågade reklamer

I fjol publicerade sajten Buzzfeed en lista över märkets mest vågade reklamkampanjer med tillhörande kommentar till varje bild.

Se den här

Man skulle kunna tro att någon startat den här Tumblrn i American Apparels namn för att ironisera över den tydliga kritik om sexism som riktats mot företaget både en och två gånger tidigare. 

Så är tyvärr inte fallet. 

Tumblrn som länkas via American Apparels officiella hemsida har en feed bestående av mestadels lätt- eller avklädda kvinnor i utmanande positioner. 

Klädjätten "inspirerar" nu sin målgrupp med bilder som hade kunnat hämtas från en porrfilm. Eller med specifikt den här bilden, som kanske tar priset: 

En ung, blond tjej cyklar, plötsligt åker kjolen upp, hon böjer sig framåt, tittar in i kameran och särar på läpparna. Ah juste – man ser hennes anus också. För att få lite extra klick har man taggat ord som thong, upskirt och sexy girl. 

Det verkar inte vara företaget själva som har tagit bilden, men det gör egentligen ingen skillnad i sammanhanget. Den ligger liksom på deras Tumblr. 

American Apparel kan vara ett av världens mest ofräscha företag. Inte på grund av att de kommersialiserar på en bild av ett rövhål utan för att de helt enkelt inte bryr sig. 

Kommentera (30)
Kopiera länk
Dela