Fredag 25 Jun
Stockholm

"Det här supervalåret är inte så himla super va?"

Gustav Holmström
Gustav Holmström. Foto:

Nyheter24:s Gustav Holmström om en valrörelse som redan känns som att den pågått i en evighet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gustav Holmström

Gustav Holmström är reporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Har man missat att det är ett så kallat supervalår i år så har man antagligen gömt sig under någon form av sten. Mest för att vi alla tjatat om att det är ett SUPERVALÅR!

Men vad är det som är så jävla super?

Jag jobbar med det här och jag tycker att det är rätt trist. Det handlar så här långt mycket om det folkliga motståndet mot Sverigedemokraterna – vilket ju är rätt upplyftande men det måste väl hända något annat också?

Förutom att det går framåt för Fi då.

Och visst, det tjafsas och bråkas lite. Nuon-affären har gått cirkus sjuhundra varv utan att vi egentligen lärt oss speciellt mycket mer än att en massa pengar försvunnit och att man inom Alliansen är rätt oense om vems fel det egentligen är.

Det kommer lite olika förslag från olika håll som sedan snabbt försvinner in i något slags allmänt icke-medvetande eftersom att både förslagen och kontroverserna är så osexiga att man faller ned i koma innan man ens har lyckats sätta sig in i frågorna ordentligt.

Något som omöjligen kan vara bra för det politiska klimatet eller ens för att man ska kunna bestämma sig för vilket av alla de gråa partierna som man i slutänden ska superrösta på.

Det vore liksom enklare att komma till klarhet i det om något av partierna lyckades paketera sina idéer utan att man somnade. Eller om de inte gjorde det genom att lansera kampanjer som är så dåliga att man inte kan göra annat än att störtdyka ner i skämskudden (Hej Ssu och Muf!).

Och då vet vi ändå att det jobbar intelligenta människor inom alla partier, vilket gör det hela ännu sorgligare. Det leder oss nämligen till slutsatsen att de VILL ha en tråkig valrörelse för att undvika att göra fel.

Gör man det, till exempel genom att skicka ut synnerligen smaklösa tweets, så får man snart smaka på skäll och får pudla. Vilket förvisso är rätt men det gör att de roliga idéerna också spolas. Eller för den delen de idéer som faktiskt har någon reell substans.

Det gör definitivt supervalåret mindre "super" och mer typ "halvdant".

Det spelar nämligen ingen större roll att man kan rösta en massa gånger om det ändå känns mer eller mindre meningslöst och det är något som våra vänner spinndoktorerna måste jobba lite med.

Gör något bra nu!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela