Messiah Hallberg
Messiah Hallberg - Foto: Nyheter24

"Alla vill ha Janne Josefsson på sin sida"

Nyheter24:s krönikör Messiah Hallberg om Janne Josefsson och debatten i svallvågorna av Uppdrag Granskning.


Mer om Messiah:

Följ honom på Twitter här.

På Instagram hittar du honom här.

Eller här på Facebook.

Läs intervjun med honom om hans nya roll som krönikör här.

Du kan läsa en längre intervju med Messiah här.

 

Vems sida står Janne Josefsson på egentligen? ”Den sista sanna journalisten i det här landet”,säger en del anonyma twittertyckare med tveksam tillhörighet. ”Nazist”, säger SR-profilenAmetist Azordegan.

Konsekvensneutralitet var ett sånt där ord man snubblade över på journalistutbildningen.Inte för att man fäste sån enorm vikt vid det men ändå, det fanns där, som någon slagsledstjärna för hur en god journalist skulle agera. Oberoende av konsekvenserna skajournalisten publicera nyheten.

Janne Josefsson, denna göteborgska vinthund har varit med några rundor nu. 2001lyckades han och Hannes Råstam visa att polisen själva manipulerat sin filmbevisning, för attöka känslan av hot de kände från vänsterextremisterna under Göteborgskravallerna. Då levdehan verkligen upp till sin roll som en sann arbetarklasshjälte.

Sedan inför valet 2002 avslöjade han med dolda kameror moderater i valstugorna somrasister. Det kan ha avgjort valet spekulerade man då. Janne-Etablissemanget, 2-0.

I förra Uppdrag Granskning gick Janne åt de högerextrema krafterna i Sverige. Enögonöppnare sas det, Janne var att lita på. Han var verkligen en av oss.

Men sen i går så kom den andra sidan. Det extrema vänstervåldet visades upp, vänstervåldetkritiserades. Och plötsligt var det inte alls lika kul längre. Vad är det som händer? Varför skavi nu in och nalla på det här? Josefsson försvarar sig med Göteborgsk obryddhet: ”Jagär inte nazist, jag är journalist.” Men folk, även folk med utbildning och fina medietitlar,rasar. Vet inte vilket ben de ska stå på. ”Våld är alltid fel!, men det här våldet är ändå litemindre fel än det där andra våldet. Eller? Han har lurat oss Josefsson, han spelar för alla lagsamtidigt!”

Så i slutändan står nymoderater, högerextremister och vänsterfolk där och stampandefrustar till Janne: ”vems jävla sida e du på egentligen?”Ingens visade det sig. Så snopet för folk som bara ville se sin världsbild bekräftas på bästasändningstid.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.