Leonel Marjavaara.
Leonel Marjavaara.

"Man borde sätta en DoucheCam på Suárez"

Nyheter24:s reporter Leonel Marjavaara tycker att rugbyns nya domarkameror skulle göra mer nytta i fotbollen.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Leonel Marjavaara

... är reporter på Nyheter24. 

Han vill se så många kameror som möjligt på Barcelona, Newcastle och Örebro SK. 

HÄR följer du honom på Twitter.

Medan fotbollsvärlden fortfarande tjafsar om målkameror (läs: alla vill ha dem nu förutom Fifabossarna) har den australiska rugbyligan börjat sätta kameror på sina domare

Och inte bara i utbildningssyfte, bilderna sänds live för arena- och tevepublik. Repriser, spelarsnack, allt. Youtube-videon nedan visar hur man hamnar mitt i matchen. Både visuellt och ljudmässigt.

Det går inte att se klippet utan att tänka: om refcams är så coola i en ointressant sport som rugby, hur grymt skulle det inte vara i fotboll då?

Tänk att få vara två meter ifrån Premier League-spelarna när de skriker "FUCK OFF" till domaren. Eller hamna mitt emellan Joey Barton och Zlatan när de bråkar om näs-/penisstorlek i Ligue 1.

Eller få en närmare titt på Suárez/Evra-incidenten. Eller alla andra gånger Suárez svinar. (Man kanske kunde sätta en kamera bara på honom? DoucheCam™)

För att inte tala om alla icke-bråkrelaterade grejer som händer på planerna i Europa. Domaren (alltså du) kan hamna mitt i ett väggspel mellan Xavi och Iniesta, bakom ett Ronaldo-skott, i en Götze-dribbling och i alla fall hyfsat nära Messi (domaren brukar ju inte hänga med honom).

Allt det här kan bli verklighet. Fifa ska bara ta tag i det där med målkameror först, sen kan vi snacka domarkameror.

Så någonstans kring VM 2144 kanske vi får se dem.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.