Nyheter24:s Matilda Andersson.
Nyheter24:s Matilda Andersson. - Foto: Privat

Vad är det här för skit, Kent Ekeroth?

om den propagandavideo som Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth publicerade på tisdagseftermiddagen, där han kommenterar veckans avslöjanden om SD.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vad är det här för skit?

Är det här en människa som gör anspråk på att styra vårt land? Som ska få vara med och besluta om våra barns framtid? Om våra mänskliga rättigheter? Om Sverige?


Det här är en video signerad Kent Ekeroth, riksdagspolitiker och internationell sekreterare för Sverigedemokraterna, som han publicerat på sin egen Youtube-kanal. Ekeroth stirrar in i kameran samtidigt som mörk propagandamusik dånar i bakgrunden. Med röst i monotont läge kommenterar Ekeroth veckans avslöjanden kring flertalet SD-politiker. Avslöjanden som lett till att flera personer i dagarna lämnat partiet. Bland annat toppnamnet Christoffer Dulny.

Musiken, blicken och den dova rösten illustrerar enligt Kent vad som borde ha varit startpunkten för ett så kallat drev mot andra partier. Men drev som enligt Kent uteblev. Kent säger att han vänder sig till "alla Sverigevänner därute".

Vilka "Sverigevänner"? Vem vill vara vän med det land som är Ekroths utopi (och vår dystopi)?

Kent varnar för den, citat: "information som svensk media publicerar i dag där de kör en hårdför anti SD-kampanj, i syfte att stoppa den folkrörelse SD byggt upp".

Kent, jag vänder mig direkt till dig. Du säger att det är information som är fem år gammal. Som media väljer att släppa nu, endast dagar innan riksdagsvalet. Om så är fallet, att informationen är gammal, vad spelar det för roll? All information som släpps är sann, det kan inte ens du förneka. Du kan inte mörka vare sig ert förflutna eller er nutid. 

Att se filmen där du talar till dem du beskriver som Sverigevänner ger mig iskalla rysningar. Först ville jag inte förstå vad det var. Jag trodde att det var en illa producerad ironi. Men det var det inte. Ditt parti får, tyvärr, över tio procent i färska opinionsundersökningar. Det betyder att det finns en skrämmande risk att ni kommer att vara Sveriges tredje största parti på söndag. 

Jag önskar att det vore en mardröm. Det har jag önskat länge. Nu önskar jag det ännu mer. Du säger att media kör ett drev mot er. Du känner dig anklagad. Du glömmer att det är just det ni fötts av: offerkoftan. Nu reser ni er, du dig, som en mörk vålnad och använder vad jag tycker är krigspropaganda för att försöka övertala svenskarna att välja dig. För vad händer annars? Då händer massinvandringen säger du. Massinvandringen och våldet.

Men Kent, vilka står för våldet? Vilka står för hatet? Det gör du och dina partivänner.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du skrämd av Kent Ekeroths propagandavideo?
Tack för din röst!