Nyheter24:s Mohamed Touzari.
Nyheter24:s Mohamed Touzari.

Det är inte bara Jimmie som mår dåligt över SD:s framgångar

"Använd din lediga tid till att reflektera över hur pass dåligt resten av Sveriges befolkning mår".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönika

Följ Nyheter24:s Mohamed Touzari på Twitter: @mohamedtouzari  

Jimmie Åkesson är utbränd. Sverigedemokraternas framgångar under året har tagit så pass hårt på Jimmie att han valt att sjukskriva sig. Psykisk ohälsa är aldrig kul oavsett vem det drabbar.

"Nu när valet är över har jag getts möjlighet att landa och känna efter. Det känns inte riktigt så bra som det borde göra efter en sådan succé. Tvärtom, jag mår dåligt" skriver Jimmie i sitt öppna brev på Facebook. Han hävdar att Sverigedemokraternas framgångar har fått honom att må dåligt. Det är han inte ensam om.

Jag tror inte att alla de människor i Sverige med invandrarbakgrund mår så bra heller, Jimmie. Jag tror att de människor ni exkluderar från samhället och hotar på gatan med järnrör också tycker att det är rätt så tufft nu efter valet.

"Våra motståndares ihärdiga försök att få stopp på våra framgångar, mediernas många gånger vedervärdiga kampanjjournalistik och extremisternas omåttliga hat är några exempel", skriver Jimmie vidare.

Men är inte det underbart, Jimmie? Att vi har ett samhälle där massmedierna använder sin makt i solidaritet med de som har det svårt. Där människor som inte längre kan eller vill vara kvar i sina ursprungliga länder får en möjlighet att ta sig hit i stället. 

Precis som din kollega Erik Almqvist, när han flyttade till Ungern.

"Jag har också ett ansvar för mig själv och, inte minst, för min familj. Att vara en bra pappa kräver såväl fysisk som känslomässig närvaro och tillgänglighet".

Ja, Jimmie. Visst är det viktigt att ta hand om sin familj? Visst är det skönt att kunna vända sig till sin familj när man mår dåligt och behöver stöd? Tänk dig då de tusentals flyktingar som har förlorat sin familjer och flytt hit i krig. Föreställ dig hur de mår när de kommer till ett främmande land där de inte har sina föräldrar som stöd och därmed blir utan både fysisk som känslomässig närvaro.

Hur tror du att de mår?

Tänk på det här Jimmie. Använd din lediga tid till att reflektera över hur pass dåligt resten av Sveriges befolkning mår. Så får vi hoppas att du kommer tillbaka med mer medmänsklighet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!