Stockholm

Det här är rasistiska sajter som främjar hat

Henrik Eriksson, Gustav Holmström, Pär Ullrich.
Henrik Eriksson, Gustav Holmström, Pär Ullrich. Foto: Magda Omerspahic

Därför skriver vi om Mattias Karlssons tipsmejl till Politiskt Inkorrekt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Skribenterna

Henrik Eriksson, Chefredaktör – @erikssonhenrik

Pär Ullrich,
Tf Nyhetschef – @Ullrich_P

Gustav Holmström, Utvecklingschef – @HolmstromGustav

I dag kan vi på Nyheter24 avslöja hur Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson vid ett flertal tillfällen skickat tipsmejl till den numera nedlagda rasistiska sajten Politiskt Inkorrekt.

En sajt som, liksom sin efterföljare Avpixlat och liknande sajter såsom Fria Tider och Exponerat, livnär sig på hat. De främjar rasism, sprider rädsla och hänger ut människor med namn och bild. Ibland som när Avpixlat berättade om hur SVT "förödmjukade tittarna med kolsvart lucia och rap på Rinkebysvenska" och därmed startade en hatstorm mot en 14-årig flicka.

Det är vidrigt – och det är sajter som får stöd från Sverigedemokraterna. Gång på gång har vi, och andra inom media rapporterat om band mellan ledande Sverigedemokrater, Avpixlat och Politiskt Inkorrekt. Vi har rapporterat om hur politiker från partiet näthatar i kommentarsfält och om hur de använder artiklar från sajterna för att sprida sin rasism.

Nu är det alltså Mattias Karlsson. Han skriver inte rasistiskt när han tipsar Politiskt Inkorrekt – men genom att skicka mejl så gav han sajten legitimitet och utökade möjligheter att sprida sitt rasistiska hat.

Vi pratar nu om mannen som i nuläget leder Sveriges tredje största parti. En man som alltså inte har några problem att använda sig av rasistiska sajter för att sprida sitt budskap.

Det är självklart fullständigt åt helvete – och det är därför som vi väljer att rapportera.

---

IMORGON AVSLÖJAR NYHETER24 YTTERLIGARE KOPPLINGAR MELLAN POLITISKT INKORREKT OCH SVERIGEDEMOKRATERNA.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.