Henrik Eriksson, Gustav Holmström, Pär Ullrich.
Henrik Eriksson, Gustav Holmström, Pär Ullrich. - Foto: Magda Omerspahic

Det här är rasistiska sajter som främjar hat

Därför skriver vi om Mattias Karlssons tipsmejl till Politiskt Inkorrekt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag kan vi på Nyheter24 avslöja hur Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson vid ett flertal tillfällen skickat tipsmejl till den numera nedlagda rasistiska sajten Politiskt Inkorrekt.

En sajt som, liksom sin efterföljare Avpixlat och liknande sajter såsom Fria Tider och Exponerat, livnär sig på hat. De främjar rasism, sprider rädsla och hänger ut människor med namn och bild. Ibland som när Avpixlat berättade om hur SVT "förödmjukade tittarna med kolsvart lucia och rap på Rinkebysvenska" och därmed startade en hatstorm mot en 14-årig flicka.

Det är vidrigt – och det är sajter som får stöd från Sverigedemokraterna. Gång på gång har vi, och andra inom media rapporterat om band mellan ledande Sverigedemokrater, Avpixlat och Politiskt Inkorrekt. Vi har rapporterat om hur politiker från partiet näthatar i kommentarsfält och om hur de använder artiklar från sajterna för att sprida sin rasism.

Nu är det alltså Mattias Karlsson. Han skriver inte rasistiskt när han tipsar Politiskt Inkorrekt – men genom att skicka mejl så gav han sajten legitimitet och utökade möjligheter att sprida sitt rasistiska hat.

Vi pratar nu om mannen som i nuläget leder Sveriges tredje största parti. En man som alltså inte har några problem att använda sig av rasistiska sajter för att sprida sitt budskap.

Det är självklart fullständigt åt helvete – och det är därför som vi väljer att rapportera.

---

IMORGON AVSLÖJAR NYHETER24 YTTERLIGARE KOPPLINGAR MELLAN POLITISKT INKORREKT OCH SVERIGEDEMOKRATERNA.


Skribenterna

Henrik Eriksson, Chefredaktör – @erikssonhenrik

Pär Ullrich,
Tf Nyhetschef – @Ullrich_P

Gustav Holmström, Utvecklingschef – @HolmstromGustav

/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Hantverkare drar sig ur guldtvist

Axfood-vd fick nästan full bonus igen

Livsmedelsjätten Axfoods vd Klas Balkow går med flaggan i topp. För andra året i rad får han närmast full bonus. Årslönen för 2023 landade därmed på totalt närmare 24 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Polisen i Berg rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på länsväg 321 norr om Myrviken.", skriver polisen på sin hemsida.

Efter debatten – Tyskland legaliserar cannabis

Tre plantor hemma och 25 gram i fickan. Det blir tillåtet om Tysklands parlament säger ja i dagens omröstning om en "delvis" cannabislegalisering.

Varning för storm: Tak har blåst av Göteborgs central – alla tåg inställda

1 timme sedan
Fredagen blir blåsig i stora delar av västra Sverige. Trafikverket har ställt in tåg på flera sträckor och SMHI har utfärdat varningar för stormbyar. Samtliga spår på Göteborgs central är strömlösa efter att ett tak blåst ner, rapporterar Göteborgs-Posten.

Kvinna intvingad i bil – blev misshandlad och rånad

1 timme sedan
En kvinna i Jönköping har under natten till fredagen blivit bortförd av flera män som tvingade med henne i en bil. Under färden ska hon både ha misshandlats och rånats, uppger polisen på sin hemsida.