Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är en lektion i hur man mosar en rasist

- 12/01/2015, 14:30 -
Gustav Holmström
1 av 4

Gustav Holmström

Nyheter24

En ren lektion.
2 av 4

En ren lektion.

Faksimil Twitter / TT

J.K. Rowling har klass.
3 av 4

J.K. Rowling har klass.

Faksimil Twitter

J.K. Rowling
4 av 4

J.K. Rowling

TT

Nyheter24:s Gustav Holmström om vad vi kan lära oss av J.K Rowling.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

De vidriga terrordåden i Frankrike uppmärksammades självklart världen över, och lika självklart skapade det reaktioner. Många vackra där människor tillsammans visade solidaritet med offren för attackerna och för yttrandefriheten. Men som vanligt så klarar många inte av att hålla sig utan beter sig i stället idiotiskt och rasistiskt.

Typ som ärkeaset och mediemogulen Rupert Murdoch som slog fast att alla muslimer av någon oklar anledning skulle hållas ansvariga för terrordåden.

Otroligt orimligt och rasistiskt, så klart. Och Murdoch fick svar på tal från alla möjliga håll och kanter. Komikern Aziz Anzari kallade till exempel Murdoch för "you racist piece of shit" och fick igång hashtaggen #RupertsFault rejält. Men han var inte ensam – och inte den som gjorde det snyggast.

Det stod nämligen Harry Potter-författaren J.K. Rowling för.  Här – läs hennes tweets och få en gratis lektion i hur man på bästa sätt tillintetgör en rasist (och hens kompisar).

Det är bara att bocka och buga – Rowling visar återigen att hon faktiskt är ett geni. För det är så det funkar. Med humor och fakta kan rasister slås tillbaka och jag älskar att hon visar det.