- Foto: Matilda Andersson/Faksimil

Steak and blowjob-day är typ det larvigaste jag hört någonsin

skriver om att Steak and Blowjob-day är ett riktigt tråkigt skämt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I dag ska vi  tydligen fira något som kallas för Steak and Blowjob-day. Det hela är en idiotisk skämtidé som uppenbarligen har gått alldeles för långt. Så långt att det inte bara är idioten som uppfann dagen och dennes lika korkade vänner som firar den. Tydligen är det en relativt etablerad grej i USA.

Logiken som puckona som förespråkar den här dagen lutar sig mot är att alla hjärtans dag, den 14 februari, är tjejernas högtidsdag – att killar gör en massa grejer för tjejer då – och att det därför borde vara killarnas dag en månad efter, den 14 mars.

Jag kan inte nog förtydliga hur värdelöst korkad och idiotisk hela den här idén är.

Om vi bortser från att Alla hjärtans dag är en rätt kass dag, och om vi bortser från att den inte alls är tjejernas dag, och om vi bortser från att det inte alls är självklart att det måste finnas en killdag om det nu hade funnits en tjejdag, så kvarstår ändå det faktum att den här låtsasdagen ger och upprätthåller en så fruktansvärt sorglig bild av manlighet.

Jag börjar på riktigt bli dyrt och heligt trött på att män ständigt och av sig själva målas upp som sexfixerade idioter vars humor helt bygger på att förnedra och göra ner kvinnor. 

Jag fattar verkligen att det här är tänkt som ett skämt, och jag har i normalfallet en ganska hög acceptans för skämt. Skillnaden här är att skämtet inte bara är tråkigt; det är också direkt skadligt för precis alla inblandade.

Det är faktiskt förvånande att inte fler män bara toklessnar på att den typen av manlighet ses och reproduceras som den mest manliga typen av manlighet. Att "en riktig man" ska göra si eller så, och att en "en riktig man" ska gilla det här eller det här.

Jag är stolt över att var en mes, jag är stolt över att jag inte är våldsam, jag är stolt över att jag inte drar sexistiska skämt när jag är med mina vänner, och jag är stolt över att jag tycker att Steak and Blowjob-day är typ det löjligaste jag någonsin har hört talas om.

Jag är stolt över att mitt hem är inrett mer för att vara sött än för att vara tufft, jag är stolt över att jag föredrar att vara lillsked, jag är stolt över att jag inte är rädd för att känna mig liten och svag, jag är stolt över att jag kan prata med mina killkompisar om när jag mår dåligt och jag är stolt över att jag gjort ett vuxet val att inte kolla på skräckfilmer för att de är för läskiga.

Och jag är också stolt över att jag inte tror att min pung är så stor att jag måste sitta bredbent när jag åker kollektivt. 

Människor måste få fler möjligheter att skapa sin egen identitet och personlighet – Steak and Blowjob-day är på alla tänkbara sätt den raka motsatsen mot detta. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.