"Sveriges U21-lag hade spöat Sveriges A-lag"

- 25/06/2015, 13:43 -
U21-landslaget hade spöat A-landslaget.
1 av 7

U21-landslaget hade spöat A-landslaget.

U21-hjältar.
2 av 7

U21-hjältar.

Bildbyrån

A-landslagets Marcus Berg.
3 av 7

A-landslagets Marcus Berg.

Bildbyrån

John Guidetti och Simon Tibbling.
4 av 7

John Guidetti och Simon Tibbling.

Bildbyrån

A-landslaget.
5 av 7

A-landslaget.

Bildbyrån

Är det här shiningen som Hamrén snackar om?
6 av 7

Är det här shiningen som Hamrén snackar om?

Erik Hamrén.
7 av 7

Erik Hamrén.

Är Sveriges U21-lag bättre är A-landslaget?

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag såg Sveriges match mot Portugal tillsammans med några vänner, och efter en fantastisk första halvlek utbrast någon "när U21-laget spelar så här hade de vunnit mot A-landslaget". Och kanske stämmer det. Sällan har jag sett ett så pass väldisciplinerat och hårt jobbande svenskt landslag som det jag har sett i gruppspelet i U21-EM.

Zlatan Ibrahimovic hade antagligen varit tungan på vågen. Han hade nog satt ett par bollar på Carlgren i U21-målet. Men om vi leker med tanken att Zlatan inte hade fått vara med, hur hade det slutat då? U21-laget jobbar bättre tillsammans och de sliter verkligen hårt för varandra.

Lewicki och Hiljemark spelar som om de spelat ihop hela livet, och Guidetti, Kiese Thelin och Khalili är fantastiska tillsammans framåt.

Det som imponerar mest är ändå samarbetet i försvarsspelet och deras omställningar. Sverige har inte släppt till många målchanser mot varken Italien, England eller Portugal. Och när de väl vinner boll skickar de inte upp en långboll på Thelin som många andra, mindre spelande lag hade gjort.

De spelar sig ut ur situationerna med en skicklighet och ett mod som man sällan ser i A-landslaget.

Den individuella skickligheten är säkert större i A-landslaget. Konstigt vore det annars. Men över 90 minuter på en fotbollsplan behöver inte det spela någon roll. Det är oftast det bästa laget som vinner. Eller det laget som har Zlatan. Men U21-laget hade velat det mer, och de hade spelat utan press.

Jag vet inte vad, men det finns något i U21-laget som verkligen skulle behövas i det riktiga landslaget. Kanske är det en ordentlig lagkänsla och vilja.

Det är inget jäkla tjat om shining. De har det naturligt.

Bildkälla: Bildbyrån