Lördag 25 Sep
Stockholm

Viktig information till dig som inte inser att Sverige står i lågor

Malin Wigen.
Malin Wigen. Foto: Therese Korning/Nyheter24

Vi har länge varit förskonade, men det finns ett allvarligt hot mot det Sverige våra förfäder byggt upp och som jag älskar. Allt vi tror på och står för håller på att raseras.

Kommentera (65)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Malin Wigen är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter: @MalinWigen

Ett land som brinner. En attack mot allt det vi kallar svenskt. Det känns som en avlägsen tanke, men den det har blivit vår verklighet.

Våld och förstörelse ska skapa rädsla och skräck för tvinga fram förändringar. De är skoningslösa. Deras ideologi. Deras fanatism. Deras tro är den enda rätta.

Allting känns väldigt främmande. Vi bor ju i det lilla, snälla landet långt upp i norr. Här tänder vi inte eld på saker för att vi är missnöjda. Här pratar vi och här hjälper vi de som behöver hjälp.

Jag känner inte igen det lilla landet lagom jag växte upp i.

Allt det våra förfäder byggde upp under århundraden av slit rasar framför våra ögon. Vi förstod att de inte var som oss, men i Sverige uppskattar vi olikheter. Vår vilja att tro gott om andra människor gjorde att vi öppnade dörren för dem.

När jag var liten var Sverige tryggt för alla. Så är det inte längre.

Många har försökt varna oss för den verklighet vi nu står inför. De har pratat om det lika länge som vi har blundat för det. Men de hade rätt hela tiden och vi kan inte blunda längre.

Det är hög tid att vi alla inser att det finns människor här som vill ändra på vårt land, våra värderingar och vad vi tror på. Genom förstörelse och med hjälp av skräck vill de tvinga fram förändringar.

Inte genom samtal. Inte genom demokrati. De vill hota och skrämma oss till lydnad.

Och för varje asylboende sverigevännerna bränner ner, för varje rasistisk attack och för varje liv som tas, blir det land vi älskar kallare.

Snart finns det ingen värme kvar här.

Är du orolig över det som händer?
Tack för din röst!
Kommentera (65)
Kopiera länk
Dela