Malin Wigen / Paulina "Paow" Danielsson
Malin Wigen / Paulina "Paow" Danielsson - Foto: Malin Wigen/Stella Pictures

Tro inte på Paows skrämselpropaganda

Paow är rädd för terroristerna och vågar inte åka tunnelbana. Men hon glömmer att de flyktingar som kommer hit har någonting verkligt att vara rädda för.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

På onsdagen fick vi veta att säkerhetspolischefen bestämt sig för att höja hotnivån i Sverige gällande terrorism. Vi har gått till nivå fyra på en femgradig skala – så hög har nivån aldrig varit förr.

Med tanke på de senaste händelserna så kommer den som var rädd innan knappast vara mindre rädd nu. Det är flera som har uttryckt sin oro kring Sveriges säkerhet. En av dem är Paulina Danielsson aka Paow. Hon har varit väldigt öppen med sin rädsla för terrorister och delat Facebookinlägg efter Facebookinlägg.

Enligt henne så vågar man just nu inte åka tunnelbana och visa sig på stan utan att vara rädd för att bli ihjälbombad. Vilket inte riktigt stämmer. Chefen för Sveriges nationella centrum för terrorhotsbedömning har sagt att vi kan fortsätta leva våra liv som vanligt och ta tunnelbanan när vi vill. Trots den höjda hotnivån.

Och Paows lösning på rädslan är SD, för minskar vi invandringen så minskar vi risken att terrorister tar sig in.

Flera håller med henne – de tycker att världen inte känns så trygg just nu.

Men det Paow och många andra glömmer, vilket flera påpekat, är att människorna som kommer till Sverige flyr det som många fruktar. De om några har sett vad hatet kan få människor att göra.

Det är inget fel att vara rädd. Men tänk på att människorna ni vill utesluta också är rädda – om inte räddare. De om några vet hur det är att leva i ett land med höjd hotnivå. Så det är kanske dags använda er rädsla till att börja förstå istället för att straffa de som behöver oss som mest.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.