Söndag 18 Apr
Stockholm

Åldersgräns på Snapchat? Hur korkad får man bli!?

1 av 2
2 av 2

"Åldersgräns på Snacpchat och Instagram? Förlåt, men det här är så jävla korkat att jag knappt vet vad jag ska säga."

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Politkerna i EU och i Sverige tror sig alltså kunna förbjuda barn och ungdomar från att kommunicera med varandra. Det handlar om att införa en åldersgräns på sociala medier som Snapchat, Instagram och Facebook.

Jag har bara en fråga till alla som tycker att det här är en bra idé: Vad är ni rädda för?

Är det för att ni tycker att Snapchat-filter är lite läskiga? Att maten på Instagram ser lite för god ut? Att ungarna ser ut att ha lite för kul?

Och vad är nästa steg? Ska ni förbjuda ungdomar från att prata med varandra i skolan? Skicka lappar? Ha födelsedagskalas? Ska man förbjuda folk från att göra något så måste man ha en bra anledning och en realistisk möjlighet att se till att lagen följs. Här har Regeringen varken eller. Det är ju fan pinsamt.

Dessutom. Alla som någon gång varit inne på ett socialt nätverk vet att det knappast är barn som skapar dålig stämning på till exempel Facebook. Varje dag ser jag vuxna människor som hotar, trakasserar, spyr ut rasistisk smörja och elakheter.

Kanske politikerna skulle förbjudna vuxna från att vara rövhål istället för att hindra ungdomar från att prata med varandra?

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela