Fredag 23 Jul
Stockholm

Nej, jag tänker inte gratulera er, Victoria och Daniel

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver till Victoria och Daniel.
1 av 3
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz skriver till Victoria och Daniel. Foto: Tom Jerry Boman/TT
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz
2 av 3
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz. Foto: Tom Jerry Boman
"Jag tänker inte gratulera er för att ni fått ännu ett barn som kommer växa upp i elitskolor och slutna sällskap, långt bort från oss som betalar för det".
3 av 3
"Jag tänker inte gratulera er för att ni fått ännu ett barn som kommer växa upp i elitskolor och slutna sällskap, långt bort från oss som betalar för det". Foto: TT NYHETSBYRÅN

Jag tänker inte gratulera er för ett barn som kommer föra vidare den enda resten av diktatur vi har i Sverige, även om den bara är symbolisk.

Kommentera (69)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Teodor Stig-Matz är väderpresentatör och debattredaktör på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @kycklingkiev

Jag tänker inte gratulera er för att ni gjort något som hundratals människor gör varje dag. Jag tänker inte gratulera er för att ni fött ännu ett barn som kommer att leva på gåslever och champagne som jag och alla andra betalat för.

Jag tänker inte gratulera er för att ni fått ett barn som kommer ta upp allt medieutrymme i Sverige det närmaste halvåret. Jag tänker inte gratulera er för att ni med det här barnet kommer föra Sverige in i ännu en äcklig nationalistisk yra.

Jag tänker inte gratulera er för ett barn som i hela sitt liv kommer behandlas som bättre än alla andra. Jag tänker inte gratulera er för ett barn som inte kommer vara fri att leva sitt liv på det sättet han vill.

Jag tänker inte gratulera er för att ni fått ännu ett barn som kommer växa upp i elitskolor och slutna sällskap, långt bort från oss som betalar för det.

Jag tänker inte gratulera er för ett barn som kommer föra vidare den enda resten av diktatur vi har i Sverige, även om den bara är symbolisk.

Jag tänker inte gratulera er för att ni fått en unge som är precis som alla andra barn på jorden, men som av någon anledning kommer behandlas som att han inte är det.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (69)
Kopiera länk
Dela