Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det är inte "en trend" att vara gay – den skrämmande trenden är åsikter som dina

- 19/05/2016, 14:33
Simon reagerar på uttalandet om att det är en trend.
1 av 3

Simon reagerar på uttalandet om att det är en trend.

Tom Jerry Boman / TT

Bruno Edgarsson är ordförande i stiftsfullmäktige i Växjö.
2 av 3

Bruno Edgarsson är ordförande i stiftsfullmäktige i Växjö.

tt bild

Simon.
3 av 3

Simon.

TOM JERRY BOMAN

Simon Lundberg reagerar starkt på uttalandet från en lokalpolitiker om att det skulle "vara en trend" att vara homosexuell.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Under dagen framkom det att centerpartisten och lokalpolitikern Bruno Edgarsson från småländska Ljungby tycker att "homosexualitet känns främmande" och att det tydligen också är en "trend".

Du tragiska man. Så det är en trend att HBTQ-människor äntligen får se förebilder på tv? Att slippa känna sig som man befinner sig utanför samhället?

Men det här är dessvärre inte första gången som jag har stött på människor med den här typen av åsikter. Att "man inte förstår". Eller ärligt talat så tror jag att man inte vill förstå.

Personligen har jag vetat att jag var homosexuell säkert långt innan jag ens visste vad det innebar. Trenden som är oroväckande är snarare att man tvingas in i osäkerheten och in i tvivlet för "att man är annorlunda".

Så det är en trend att "välja" att bli förtryckt? Att bli utsatt för hatbrott? Att inte få samma juridiska rättigheter? Att under många perioder känna sig otrygg i sig själv och i sin kärlek?

Pride är en festival för alla. Du tragiska man kan också gå och vara stolt över din trendiga heterosexualitet. Det är en del av firandet – var stolt över den du är. Men det verkar du inte förstå – eller snarare vilja förstå.

Jag hoppas innerligt att du måste avgå. Den här typen av ren okunskap och ärligt talat daterade uttalanden borde inte finnas.

Gå ut och träffa lite människor för i helvete. Hur fastklistrad är du egentligen i ditt kontor?

Du säger att du inte ville basunera ut det här på torget. Nu förväntar jag mig att du basunerar ut en ursäkt. En ursäkt till alla oss som kämpat. Som gråtit. Som dött.

Och särskilt till alla som fortfarande lever i rädsla och förtryck.

Men alla vill väl vara trendiga – så tack för den. Skönt att vara i bräschen så att säga.