Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nej, William och Noora i Skam är inte ett “gulligt” par

- 09/12/2016, 14:24 -
William och Noora
1 av 3

Malin Nilsson tycker att paret William och Noora inte alls är särskilt gulliga.

NRK/Privat

Kärleksparet.
2 av 3

William och Noora.

NRK

Bilder från SKAM
3 av 3

Skam går på NRK och SVT Play.

NRK

Skam är den norska serien som har blivit en riktig succé. Men är verkligen paret William och Noora så gulliga?

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är svårt att undgå att den norska tv-serien "Skam" har blivit en riktig succé i Sverige. Alla tycks mer eller mindre besatta. Helt plötsligt pratar människor norska och hyllningarna flödar i sociala medier.

Inte allra minst är det paret Noora och William som har fångat publikens kärlek. Deras ångestladdade, men på något sätt charmiga ungdomskärlek har verkligen fått ögonen på sig.

Men helt ärligt förstår jag inte alls varför så många “shippar” dem.

Man behöver knappt skrapa på ytan för att se att deras förhållande inte är gulligt.

För hur mycket vi än skulle vilja tro att William bara är en missförstådd bad boy som innerst inne är en “väldigt snäll pojke” så är han allt annat än det.

William är precis som många andra män – en potentiell våldtäktsman som inte kan ta ett nej.

Williams och Nooras kärlekshistoria är byggd på att han börjar hota henne när hon inte ville gå med på en dejt med honom. Om hon går på en dejt lovar han att sluta utnyttja hennes kompis Vilde. Fastän hon säger nej flera gånger ger han inte upp – och det gör han klart för henne.

Och det är absolut inte första eller sista gången vi har sett det på film och tv. Tänk bara på "The Notebook", "10 orsaker att hata dig" och "She's all that". Ändå är vi så vana att vi knappt höjer ett ögonbryn.

Det William, Patrick och Zack, och många andra män med dem, håller på med ren våldtäktskultur. Män som inte kan och inte vill förstå ett nej.

Läs även Malin Nilssons tidigare krönikor "Girl, får han inte dig att komma förtjänar han inte dig" och killar som kommer för tidigt borde skärpa sig.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.