Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag gjorde "the squat challenge" – det här hände

- 02/05/2018, 15:24 -

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl testar en riktig kändisutmaning – the squat challenge. Men hur gick det? Svaret får du här!

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kim Kardashian har gjort det. Beyonce har gjort det. Och nu har jag också gjort the squat challenge, alltså 100 squats om dagen i en hel månad. 

Tanken är att träningen ska göra underverk för balansen, för benstyrkan och för rumpan, och metoden hyllas som sagt av kändisar och hälsoexperter. 

Men hur gick det? Var det jobbigt? Och hur känns röva nu 30 dagar senare?

Den första veckan var väldigt häftig och intensiv. Jag hade mardrömslik träningsvärk, varje squat spände i hela nedre delen av kroppen, och jag kände mig verkligen lite starkare varje dag.

Men efter att den första ”chocken” lagt sig har det varit ganska trist. Belöningarna har uteblivit. Jag känner mig inte så mycket starkare nu än för en månad sen. 

Någon större skillnad när det gäller balans och hållning har jag faktiskt inte märkt alls, också det får väl ses som en besvikelse. 

Känslan av att ha glömt dagens övningar och tvingas göra alla hundra squatsen efter klockan 21 ger inte direkt den där glädje och pepp träning ska. 

Men okej, jag vet vad ni tänker. Rumpan då? Märks skillnad?

Ja. Jag tänker inte dundra upp min bak här på nätet i lökiga före- och efterbilder, men klart det märks skillnad. 

Sammanfattningsvis var det en nyttig månad, men också något av en besvikelse. Men om du är sugen på att testa är det bara att köra, man förlorar ju verkligen ingenting på det. Och om du känner dig lite tuffare än undertecknad kan du ju så klart öka antalet squats eller köra med vikter. 

Om du ska göra squat challenge får du räkna med att de första dagarna kommer att bli ganska tuffa, men om du bara fortsätter kommer det bli bättre. 

Du kommer märka positiva förbättringar, men förvänta dig inga mirakel.

Nyheter24:s Aretha Bergdahl slutade röka – då hände det här!

Kan du tänka dig göra utmaningen?