Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hov1 – varför är ni inte de förebilder ni skulle kunna vara?

- 24/08/2018, 09:58 -
Hannah Rohrmüller, Hov1 på P3-galan

Många i publiken var upprörda efter gårdagens gigg med Hov1.

Björn Larsson Rosvall/TT

Deras låtar har streamats över 110 miljoner gånger på Spotify. De säljer slut på sina konserter och kidsen älskar dem. Det är svenska musikgruppen Hov1 jag pratar om. Varför beter de sig ändå så sjukt kasst när de har så många som ser upp till dem?

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag börjar från början.

Igår var jag på ett stort event som Volkswagen höll i. Det var bra styrt, bra stämning och glada människor tills en sak hände som gjorde mig så sjukt förbannad, besviken, paff och förvirrad, ja, många känslor kom som en svallande tsunami inom mig.

Fyra killar som knappt kommit ur målbrottet kliver upp på scenen. Alla jublar och klappar händerna. Det var Hov1 som skulle gigga. 

De är hyllade av alla kids, unga vuxna och många äldre. De har över 66 000 följare på Instagram, flera tusen visningar på Youtube, 110 miljoner streams på Spotify och de är förebilder för kidsen. 

Vad gör de? De bara står rakt upp och ner på scenen, ingen känsla. De kunde inte bry sig mindre om publiken. En av medlemmarna börjar garva mitt i gigget. 

Jag ser mig omkring. Folk ser chockade ut, skakar på huvudet och större delen av publiken ser sjukt besvikna ut. 

Jag vet att Hov1 är riktigt dryga mot bransch-människor, vill du se exempel på det kan du se det här, här och här. Och varför ska de behöva gigga på ett event när de ändå håvar in cash medan de ligger hemma på soffan och kliar sig på snoppen? Flera profiler har reagerat på hur Hov1 beter sig, bland annat Bianca Ingrosso, här kan du läsa hennes reaktion.

Nonchalans, arrogans, ja helt enkelt äckligt beteende lär Hov1 sina fans. Det är okej att bete sig så liksom, enligt dem. För ni är ju ändå kungar, eller vad är det ni sjunger? 

Ni Hov1, ni tänker att all PR är bra PR. Men jag hoppas att ni börjar tänka större för ingen vill ha fler som beter sig som ni.

Jag önskar av hela mitt hjärta att kidsen och de unga vuxna slutar se upp till er. Jag önskar att ni börjar bete er vuxet och som de förebilder ni skulle kunna vara. Jag önskar att ni inte röstar lika dumt och omoget som ni beter er. 

Så Hov1, varför är ni inte de förebilder ni skulle kunna vara?