Nyheter24:s Alma Yttergren är glad att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i blågult.
Nyheter24:s Alma Yttergren är glad att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i blågult. - Foto: Aretha Berglund/Jonas Ekströmr/TT

Därför älskar jag att Zlatan är tillbaka i landslaget

Jag älskar Zlatan. Jag älskar att han är tillbaka i landslaget. Men mest av allt älskar jag att alla mina ointresserade kompisar plötsligt vill prata Zlatan med mig, skriver Nyheter24:s Alma Yttergren.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

”Det är Zlatan idag” messar jag till min kompis som egentligen inte kunde bry sig mindre om fotboll. 

I vanliga fall brukar jag skriva att jag ska kolla på sport, oavsett om det är OS-final i hockey, Wimbledon eller om allsvenskan ska avgöras och Djurgården kan vinna SM-guld. Det spelar liksom ingen roll för henne, allt är samma lika.

Men nu är Zlatan, Zlatan. Hon svarar: ”Zport”, och vi planerar hur vi ska kolla matchen.

Från Sputnik till Zlatan

Efter comebacken mot Georgien visade min kollega med stor inlevelse hur Zlatan bröstade ner bollen och på volley spelade vidare till Viktor Claessons 1–0. "Såg ni det eller?", säger hon glatt.

Det här var innan måndagens morgonmöte, och min kollega brukar annars helst prata om det ryska vaccinet Sputnik och konspirationsteorin om att amerikanerna aldrig varit på månen. 

Jag lägger ut en story när Zlatan mimar till nationalsången på Friends och kommentarerna flödar in. 

Bättre än laget

I onsdags förklarade jag för min kompis att det bara är träningslandskamp mot Estland. Att den nog inte blir någon 39-åring på planen, men att det är EM i juni.

”då ere ingen zlatan innan sommaren?” blir svaret.

Min kollega undrar om vi inte kan börja skriva sport på Nyheter24, fast bara om Zlatan då.

Zlatan är bättre än laget och laget är bättre med Zlatan. Och bäst av allt är att prata Zlatan med alla nyintresserade jag känner.

LÄS FLER KRÖNIKOR: 

Regeringen, stäng Systembolaget nu

Vad gör killarna? Bryr de sig?

Därför hoppas jag att Clubhouse blir en fluga

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.