Under onsdagens partiledardebatt blev utspelade sig bråk mellan SD-ledaren och Robert Aschberg.
Under onsdagens partiledardebatt blev utspelade sig bråk mellan SD-ledaren och Robert Aschberg. - Foto: Fredrik Sandberg / Per Larsson / TT

Robert Aschberg i bråk med Jimmie Åkesson: "Skitsnack"

Under Aftonbladets partiledardebatt frågade Robert Aschberg ut Jimmie Åkesson (SD) om en gammal debattartikel. Men Aschberg felciterade Åkesson vilket ledde till bråk.


Under onsdagens partiledardebatt på Aftonbladet TV frågade Robert Aschberg ut Jimmie Åkesson (SD) om en gammal debattartikel i Aftonbladet från 2010.

Aschberg frågade då Åkesson: "År 2010 skrev du i en debattartikel i Aftonbladet att ökningen av antalet muslimer är det största hotet mot Sverige sedan Andra världskriget. Håller du med om det?".

Jimmie Åkesson menade att debattartikeln var från 2009, varpå Aschberg svarade att han läst texten väldigt noga.

– Du får läsa en gång till då, svarade Jimmie Åkesson.

Aschberg höjde då rösten och kallade det hela för "skitsnack".

– Däremot har ni på Aftonbladet hållit på och skitsnacka om den där artikeln i hur många år som helst. Citera rätt i så fall, replikerade Åkesson.

Robert Aschberg: "En skampåle för barn"

Under onsdagen meddelade Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson Tobias Andersson att partiet vill se en ny form av samhällstjänst för ungdomar. Barn så små som nio år ska kunna behöva städa bostadsområden, vilket ska ha en "förminskande" effekt, enligt partiet.

Robert Aschberg nämnde SD:s förslag under debatten och frågade Jimmie Åkesson om det inte är på tal om "en skampåle för barn".

– Är man ett barn, ett mindre barn som går på mellanstadiet, då bör det också få konsekvenser. Ärligt talat, det är inte så farligt att skura en toalett, det kan de gott ha om de inte kan hålla sig inom lagen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.